8 sep. 2013

fem frågor, fem svar

Jag har blivit utmanad av Monika att besvara dessa fem frågor:

Vem inspirerade/uppmuntrade dig att börja blogga?
Jag började följa några bloggar i mitten av 00-talet och det var nog de som fick mig att känna att jag också ville blogga. De flesta är nedlagda nu, men Mind the Book och Västmanländskan är kvar och de läser jag fortfarande med glädje! Från början var det verkligen inget annat än en slags tankar om allt möjligt, men mest om böcker. Med åren har inläggen blivit längre och fler och mer fokuserade på just böcker.

Hur väljer du ämne att blogga om?
Ja, som sagt, detta är alltså en bokblogg ... :)

Vad vet de flesta inte om dig?
Det jag vill att folk i allmänhet ska vet om mig vet ni nog redan. En del av charmen med att blogga inom ett visst ämne är ju att inte behöva lägga ut hela sitt privatliv på bloggen. Så får det fortsätta tycker jag.

Vilka tre ord beskriver din stil bäst?
Det beror ju på vilken stil som åsyftas. Bloggstil? Fokuserad (på böcker), luststyrd (skriver inte om sånt jag inte vill och läser inte heller sånt jag inte vill) och personlig (men inte privat).

Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?
Jag läser förstås en del, men tittar också en del på tv. Tränar ett par gånger i veckan och har denna termin lovat mig själv att inte ha dåligt samvete för att det är "ett par" istället för "fem-sex". Tar det lugnt och gör så lite som möjligt är en annan favorit. Dricker latte. Umgås med vänner som påfallande ofta också dricker latte, eller vin om det är en sådan kväll.  Ja, det vanliga helt enkelt!

Så kommer vi till det där svåra med att utmana andra bloggare. Jag har aldrig nån koll på vilka som redan besvarat sådana här utmaningar men jag väljer dessa tre:

Västmanländskan
Sincerely Johanna
Boktok73

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Absolut! En och annan cappuccino kan också slinka ner. :)

   Radera
 2. Vad roligt att läsa och få lära känna varandra lite mer :)

  SvaraRadera
 3. Tack för utmaningen. Och de fina orden om min blogg.
  Svaren på utmaningen kommer!

  SvaraRadera
 4. Vin och vänner är bra! :)

  SvaraRadera
 5. Inget slår en kopp gott te och en bra bok på ett trevligt café heller ;)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.