6 nov. 2013

ljudbokscirkus

Förstår att det är av stort allmänintresse att följa min jakt på ljudbok att somna till så här kommer en update om vad som hänt de senaste veckorna. :)

Volotinens första fru och annat gammalt (ljudbok)  Hitta vilse (ljudbok)
Jag gillar Arto Paasilinna men det är nog så att jag föredrar att läsa böckerna själv för när Tomas Laustiola läser Volotinens första hustru och annat gammalt finner jag inte alls berättelsen nöjsam. Jag har också försökt lyssna på Carin Hjulströms Hitta vilse och där är det Katarina Ewerlöf som är uppläsare. Ewerlöf har en lugn och stabil röst men det går lite för långsamt och inte heller berättelsen engagerar mig tillräckligt för att fortsätta lyssna. 

Levande och döda i Winsford (ljudbok)

Tänkte att jag skulle ta ett säkert kort efter dessa två - Håkan Nessers Levande och döda i Winsford. Men det är ju inte Nesser som läser! Anna Maria Käll är visserligen en favorituppläsare, men hon är ingen Nesser. Nessers språk gör sig bäst med Nessers stämma, så är det bara. Måste komma över den initiala chocken innan jag lyssnar vidare. Boken är säkert värd det. 

Doft av hämnd (mp3-bok)

Så, just nu lyssnar jag istället på Doft av hämnd av Mikael Bergstrand. Poliser, journalister och lite brott - ja, det passar bra när novembermörkret har anlänt på alla möjliga sätt. 

PS: Jag läser också. Långsamt tar jag mig framåt i Än klappar hjärtan av Helena von Zweigbergk. Bra bok, så det är inte därför det gör långsamt, det är läsron som saknas. Och så har vi ju den här ljudbokscirkusen ... 

5 kommentarer:

 1. Hej! Jag har blivit helt besatt av ljudböcker. Vad vill du ha för typ? Jag lyssnar gärna på thrillers deckare även om jag inte normalt läser det. Spänning gör lyssningen intressant.

  SvaraRadera
 2. Det blir en del deckare för mig också. Det är inte alltid vanliga romaner fungerar i ljudboksformat. En man som heter Ove var dock den ultimata ljudboksupplevelsen. På sätt och vis förstörde den lyssnandet lite. Ingen annan bok når liksom upp till Ove-standarden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ove är helt klart den bästa! Jag tyckte om kamelklubben serien av David Baldacci som ljudböcker.

   Radera
 3. Håkan Nessers måste du ge en andra chans. Den är bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir nog en andra chans för Nesser.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.