4 mars 2014

tips från biblioteket

I fredags besökte jag biblioteket och fick en massa bra boktips av Prickiga Paula och hennes bibliotekariekollega. Temat för boktipsen var "Bibliotekariernas favoriter för stora och små", men publiken bestod mest av gamla tanter och farbröder. Synd på ett sätt, men som vi alla vet så kan ju dagens ungdomsböcker läsas av alla möjliga åldrar och tanten bredvid mig verkade väldigt intresserad för hon kladdade hela pappret fullt med info om böckerna. Kul!

Jag hade läst en del av böckerna det tipsades om, men det fanns några böcker som jag helt missat och dem ställde jag mig genast i kö på. Idag hämtade jag två av dem (se bilden), så nu skall jag ägna eftermiddagen åt läsning och inget annat! 

6 kommentarer:

 1. Strimmor av hopp läste jag om, ska bli intressant att läsa vad du tyckte sen.

  SvaraRadera
 2. Visst är det synd att så många vuxna missar ungdomsböcker! Hade jag inte varit skolbibliotekarie hade jag själv inte fattat att det finns så mycket bra, som passar för både tonåringar och vuxna. Mitt bästa exempel är "Förr eller senare exploderar jag" av John Green som jag vill att alla ska läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det inte vore för alla bokbloggare skulle jag helt ha missat ungdomsböckerna. Tur det finns bokbloggare! Greens bok är ett utmärkt exempel på en bok alla kan läsa. Boktjuven likaså (förstår inte ens varför den är klassad som ungdomsbok).

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.