12 juli 2015

farlig midsommar


Jag älskar Tove Janssons språk och underfundiga formuleringar. Jag älskar också hur hon ger Mumintrollet, Muminpappan, Lilla My, Hemulen och alla  de andra personligheter genom att deras tankevärld och deras sorger, glädjeämnen och rädslor är så tydlig för oss läsare. Det är så lätt att tycka om dem alla för på något sätt har vi ju alla både en Hemul och en Lilla My inom oss.

Jag lyssnade på Farlig midsommar på vägen upp till mamma och fnissade tyst många gånger under bokens gång. Nackdelen med tyst kupé i kombintion med Muminböcker är verkligen att man inte kan skratta högt. :)

Handlingsbeskrivning för Farlig midsommar snor jag direkt Bokus denna gång: "Det här är berättelsen om vad som hände i den magiska månaden juni, samma år som det eldsprutande berget rörde på sig och Mumintrollets mamma gjorde sin vackraste barkbåt. Hela Mumindalen svämmade över, en hel teater kom flytande och muminfamiljen fördes in i ett midsommarnattsäventyr fyllt av magi och överraskningar."
---------------------------------------
Bokbingo: Kryss i rutan Revolves around a holiday.

11 kommentarer:

 1. Tove kan verkligen skriva både för vuxna och barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (jag skrattar ofta ensam på bio :)

   Radera
  2. Jag uppskattar Mumin ännu mer som vuxen än som barn så jag håller helt med dig. Och skratta ensam på bio gör jag också. :)

   Radera
 2. Men tack för tipset, den ska jag lyssna på.

  SvaraRadera
 3. Din muminfas har smittat av sig på mig! Beställde just Pappan och havet på Bokbörsen. Har SÅ länge velat läsa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pappan och havet är alldeles, alldeles underbar! Helt övertygad om att du kommer att älska den!

   Radera
 4. Bra tips om att muminböckerna finns som ljudböcker! Jag har tänkt hur länge som helst att jag borde läsa dem, men det har inte blivit av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Mark Levengood som läst in dem. Jag tycker han gör det rätt bra och ger liv åt karaktärerna utan att överdriva. Mumin är lättsam lyssning!

   Radera
 5. Jag gillade tankarna om familjen som flyktingar mycket. Jag läste om att Tove Jansson velat skriva om hur det kan vara att komma till det okända och hur både svårt och spännande det kan vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Janssons böcker är verkligen fyllda av såna genomtänkta skildringar och det är nog en av anledningarna till att de funkar för både barn och vuxna.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.