3 juli 2015

kvartalsrapport april - juniYtterligare ett kvartal av året har gått och det är dags för en sammanfattning av läsningen de senaste tre månaderna. Läsningen tuffar på och några avgrundsdjupa lässvackor har jag inte stött på. Kanske är det lite ont om de fantastiskt bra läsupplevelserna, men hellre att det mest är helt ok än att det är en massa dåliga böcker som förstör läslusten. Så här har kvartalet sett ut i siffror:

Romaner: 13 st
Deckare/spänning: 10 st
Noveller: 1 st
Lyrik: 1 st
Populärvetenskap: 1st

Totalt 26 böcker och första kvartalet var det också 26 böcker lästa - tresiffrigt till nyår är i sikte! Från och med början av augusti kommer jag dessutom att få pendlingstid vilket kanske gör att det blir lite extra mycket läst. Två extremt sällsynta kategorier har dykt upp som ni ser - lyrik och populärvetenskap - och självklart är det bokbingons förtjänst. Jag kunde haft en för självbiografi också, men stoppade in de två aktuella böckerna, Bakom garden och Vild,  i romankategorin. Oklart varför, men så fick det bli. :)

Det litterära resandet då? Tolv besök runt om i Sverige och ett var i Norge och Finland. USA och England har jag hunnit med fyra gånger var och sedan är det en bok vardera med handlingen förlagd till Egypten, Sydafrika och Tyskland. Mest bara gamla bekanta miljöer alltså och inte mycket att skryta med, men jag väljer läsning efter lustprincipen och då blir det så här.

Vad har då varit extra bra under kvartalet?

Bästa roman: Buddenbrooks av Thomas Mann (Jo, jag tröttnade mot slutet, men den är ändå bäst)
Bästa deckare/spänning: Glöm inte att låsa av Elizabeth Haynes
Kvartalets positiva överraskning: Mumin och tillvarons gåta av Jukka Laajarinne

Jag läste bara en bok var i kategorierna Noveller och Lyrik och är rätt säker på att om jag hade läst mer böcker i dessa genrer så hade ingen av de lästa böckerna varit den bästa. Fredrik Lindströms novellsamling var lättglömd och Erica Engdahls poesisamling hade kanske gjort sig bättre på scen än i tryckt form.

                          Buddenbrooks : en familjs förfall (storpocket)   Glöm inte att låsa (pocket)   Mumin och tillvarons gåta (pocket)

4 kommentarer:

 1. Jag har också läst Buddenbrooks och gillade den vill jag minnas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har ju så många karatärer och så många olika historier att det är svårt att inte gilla åtminstone delar av den, tänker jag.

   Radera
 2. Ser att du läser Den blå tråden! En Tyler brukar alltid ingå i sommarläsningen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hunnit halvvägs och som vanligt gillar jag boken. Tyler kan man lita på!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.