18 juli 2015

kom ska vi tycka om varandra

Kom ska vi tycka om varandra (pocket)

Anna, som jobbar på en veckotidning för en äldre målgrupp, är på konferens i Mölle med sin kollegor. På kvällen träffar de ett gäng reklamare och Anna hamnar i säng med Erik, en ung reklamare. För Anna som är lyckligt gift och har barn (det upprepas till vansinne i boken!) är det tänkt som ett engångsligg, men eftersom hennes tidning och reklambyrån bestämmer sig för ett samarbete stöter hon på Erik igen och det blir fler intima stunder. För Anna är det dock aldrig tänkt som något annat än sex. Den uppfattningen delas inte av Erik som inte kan släppa Anna och som gör allt för att komma henne nära. Han ringer konstant och till slut börjar han även dyka upp när hennes familj är i närheten. Det blir allt mer tydligt att allt inte står rätt till med Erik och hans förföljelse av Anna bara tilltalar för varje sida.

Jag köpte Hans Koppels bok Kom ska vi tycka om varandra för att den skulle passa väl in i bokbingon som en bok som skrämde mig. Nu blev jag väl inte direkt skrämd av boken i sig, men tanken på att råka ut för en såna här person i verkligheten är minst sagt skrämmande. Som bok betraktat blir detta dock en bagatell, trots att spänning finns där. Problemet är förutsägbarheten. Det är inget som överraskar. Anna är velig och snygg, Erik är psykopaten, Annas man den som inget begriper och Annas mamma den som lägger sig i bortom allt förnuft. Även själva grunden till historien, ett konferensligg, är nästan så uttjatat att det knappt går att använda i en bok. Men, boken är lättläst och man tar sig igenom den i ett rasande tempo. Som lättsam läsning istället för en reprisfilm på tv fungerar den ypperligt. Förvänta er bara inte så hemskt mycket mer av den.
________________________________________________
Bokbingo: Kryss i rutan That scares you (och bingo på lodrätt rad faktiskt!)

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tackar! Hoppet om full bricka innan tiden gått ut lever! :)

   Radera
 2. Jag gillade den men jag föll pladask för att den delvis utspelas på Kullen. Var där tidigare i våras, en hisnande upplevelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid något särskilt med böcker som utspelar sig på lite udda platser där man faktiskt varit. Ger en extra dimension!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.