6 maj 2018

i egna händer

I solskenet (som jag ju egentligen inte är superförtjust i och i illa dold hemlighet längtar jag till höstens klara och krispiga luft) blev det deckarläsning för det hör ju den varm årstiden till. :)

I egna händer (inbunden)

I egna händer är den andra boken i serien om kommissarie Sara Vallén och den första boken jag läser av Cecila Sahlström. Historien kretsar kring mordet på en socialsekreterare som först beskrivs som något av en helyllekille, men det skall visa sig finnas rätt sjaskiga delar som varit dolda för de flesta i hans umgängeskrets. Även flickvännen har han undanhållit omgivningen, men där handlar det till stor del om att skydda dem båda då hon kommer från en familj där hederskulturen gör att hennes relation med en svensk man inte ses med blida ögon.

Jag tycker det här var en helt ok och rätt typisk svensk deckare som underhåller för stunden. Utredningsarbete blandat med poliserna privatliv och framväxande relationer - ja, det är ett standardrecept som funkar för det mesta och så även i detta fall. Jag kan sakna den där extra spänningen mot slutet, men den uteblir så ofta numera att jag nästa slutat förvänta mig nerven i upplösningen. (Är det fler än jag som tycker att deckarna fått alltmer slätstrukna avslutningar eller är det bara jag som läst så många deckare att jag blivit immun?)

(Rec.ex från Bokfabriken)

2 kommentarer:

  1. Har det inte varit enormt mycket prat om den här bokserien?! Tycker jag ser den ÖVERALLT nu. Själv har jag inte läst böckerna och vet inget alls om författaren - men det är lustigt hur det plötsligt kan kännas som att alla kompisar och bloggvänner minsann har läst samma bok.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också sett den här boken typ överallt senaste veckorna. Tror det kan bero på att förlaget skickat ut den som rec.ex till väldigt många bloggare. Tycker ofta det märks tydligt om något förlag varit lite extra generösa med rec.exen.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.