28 maj 2018

kvinnan i fönstretAnna Fox lever i princip helt isolerad i sin bostad i New York. De kontakter hon har är mestadels via nätet och ett forum för andra i samma situation. Hon fördriver sina dagar med att titta på klassiska amerikanska filmer, helst i skräckgenren, dricka vin och spionera på sina grannar. Hon vet nog mer än vad hon borde om sin grannar. En dag flyttar en ny familj in i området, familjen Russell. Hon tillbringar en hel del tid med att, från sitt fönster, bekanta sig med sina nya grannar. Så en dag blir hon vittne till något hon aldrig borde ha sett och hennes redan rubbade värld kommer ytterligare i gungning.

Mer än så går inte att säga om A J Finns bok Kvinnan i fönstret utan att avslöja för mycket. Visst är det en spännande bok och visst kan jag känna och förstå Anna Fox frustration och ångest, men jag blir ändå inte helt uppslukad av den. Jag hade kanske för höga förväntningar. Boken är helt ok och levererar absolut spänning, men jag tillhörde ju dem som inte blev helt såld på Kvinnan på tåget och de här två böckerna påminner en hel del om varandra. Räkna med filmatisering alltså!

4 kommentarer:

 1. Jag hade nog också lite för höga förväntningar när jag läste den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa böcker dyker upp så ofta i flödet att man liksom får för sig att de måste vara superbra. Tyvärr, eftersom förväntningarna blir för höga.

   Radera
 2. Nu sänkte du mina förväntningar i alla fall, det är ju bra :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.