22 aug. 2019

rösta, rösta

Ã…rets Bok logga

25 augusti är sista datumet för att rösta på de nominerade i  Årets bok 2019. Nu gäller det att välja sin favorit! Eller ska man rösta om man som jag bara läst två av de nominerade? Jo, kanske kommer jag ändå att rösta så där i sista minuten. Rösten faller då på antingen Jonas Gardells Till minne av en villkorslös kärlek (borde finnas ett pris för vackraste titeln) eller på Stina Jacksons Silvervägen. Vi får se hur rösten faller! Vem som vinner meddelas under Bokmässan.

Bildresultat för crimetime award

För den som gillar att rösta på böcker (eller är det författare man ska rösta på med tanke på bildvalet?) så delas även Crimetime Award ut på Bokmässan och här har man till 13 september på sig att rösta på de nominerad i kategorierna Årets deckardebut och Årets barndeckare. Jag har inte läst någon av de nominerade debutdeckarna, men Moratorium av Monica Rehn ligger i läshögen - har sett att den fått en hel del positiva omdömen. Barnböcker är viktiga, men inget jag läser, så den kategorin vet jag inget alls om.

Förutom ovan nämnda kategorier delas det även ut pris i kategorierna Crimetime BookBeat Award Årets deckarförfattare som "delas ut till en av fem nominerade deckarförfattare, vars böcker har varit populärast, haft högst genomsnittsbetyg och har lyssnats klart på i högsta grad" samt Crimetime Award Årets hederspris som "delas ut till en författare eller annan person som varit banbrytande för den svenska kriminallitteraturen och har satt Sverige på deckarkartan." I dessa kategorier går det dock inte att rösta.

Har du rösta på någon av böckerna ? Vilken (undrar den nyfikne)? :)

2 kommentarer:

  1. I år har jag inte röstat, vill minnas att jag gjorde det förra året, trots att jag bara läst någon tredjedel av titlarna. I år har jag, som du, bara läst två: Pachinko och Silvervägen. Till minne av en villkorslös kärlek har jag haft nersparad på Storytel både länge och väl, men det har inte blivit av att lyssna på den. En katts resedagbok vill jag läsa. Har den på grekiska och har någon idé om att jag ska läsa den på svenska, parallellt, eller lyssna på engelska parallellt (finns på Storytel) - för min grekiska är då inte mycket att hurra för - men det blir liksom aldrig av. Hade det inte varit för mitt grekiska ex så hade jag nog läst/lyssnat på den för länge sedan. Asch!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag påbörjade En katts dagbok, men det var inte en bok för mig. Läsa den på grekiska låter som ett stort projekt, men garanterat bra språkträning!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.