27 okt. 2012

finkulturell gräns

Ingmar Bergman instruerar Ingrid Thulin vid uppsättningen av Ett drömspel 1963.x

Ikväll visas Strindbergs Ett drömspel på SVT2 kl. 20.00. Det borde man kanske se, men ... Uppsättningen är från 1963 ... och trots att både fantastiska Margaretha Krook och Allan Edwall är med kommer jag inte att titta. Det är säkert en alldeles utmärkt uppsättning på alla sätt och vis, Bergman står ju för regin,  men svartvitt på en lördagkväll ... Nej, det funkar liksom inte. Jag är helt enkelt inte tillräckligt finkulturell.

Istället håller jag mig nog till populärkulturen och tittar på säsongspremiären av Så mycket bättre eller så stänger jag av min tjock-TV (jodå, vi har fortfarande en sådan i detta hushåll!) och låter Mikael Niemis rasande vattenmassor skölja över mig. Ett kopp te kan det nog också bli.

Vad gör ni denna  lördagskväll?

3 kommentarer:

  1. Härligt att det är fler än vi som har kvar tjock-TV.

    SvaraRadera
  2. För mig blev det lite Så mycket bättre och en promenad. Så ingen finkultur här heller. ;) Jag har för övrigt också en tjock-TV och den har dessutom en trasig onoff-knapp.. Duger fint! ;)

    SvaraRadera
  3. Härligt att fler värnar om tjock-TV:n! :) Vår fjärrkontroll håller ihop tack vare "några" varv tejp ... men bild och ljud är ju det viktigaste! :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.