20 okt. 2012

mina drömmar är inte uppfyllda


Det verkade så lovande med ett nytt litterärt magasin riktat till den breda läsarskaran och inte bara till litteraturens finsmakare. Lite sund konkurrens till Vi Läser såg jag framför mig. Personliga möten med författarna och inte bara bokprat utlovades. Tjock premiärnummer och trevligt format. Jag gjorde som många andra på Bokmässan och skrev upp mig för två nummer av Books & Dreams. (Fick med en liten handcreme också, men den luktade inte så gott ...)

Måste erkänna att jag blev besviken redan när jag öppnade tidningen och hittade en jätteannons för deras eget evenemang. Inte så trevlig inledning på en helt ny tidning och när eventet dessutom kostade pengar blev det bara för mycket reklam-TV över alltihop. Kanske borde jag ha anat oråd redan vid en titt på framsidan. Camilla Henemark, Tommy Körberg, Andreas Lundstedt ... Det skriker självbiografi och publikfrieri lång väg. 

Intervjuerna med författarna känns innehållslösa och helt ärligt gillar jag inte upplägget fråga-svar i artikel efter artikel. Det blir tjatigt. Frågorna är inte heller så genomtänkta. Även om man vänder sig till den vanliga bokläsaren så kan man (och bör man) våga sig på frågor med lite större allvar tycker jag, något som gör att reportagen och artiklarna säger något. Tidningens läsare är ju trots allt med största sannolikhet vana läsare ...

Längre fram i tidningen dyker det upp recept. Jag är så himla trött på mat, kockar, recept, tillagningstekniker och matlagningsidylliserande. Mat, mat, mat överallt. Kan jag få slippa det i en litteraturtidning åtminstone?

Helt ärligt är det inte mycket med Books & Dreams som jag gillar och efter att jag läst den gav jag bort mitt exemplar till en kompis. Inte för att jag tror att hon kommer att gilla den mer, men vem vet. Nästa nummer måste vara bra mycket bättre för att jag ska vilja läsa tidningen igen. Hittills är tidningen inte ens i närheten av att konkurrera med Vi Läser och jag tror att Books & Dreams får en kort livslängd. 

12 kommentarer:

 1. Låter verkligen inte lockande. Har bara bläddrat i Vi läser några gånger - en släkting prenumererar - men den verkar betydligt bättre. Och varför recept i en tidning om läsning?

  SvaraRadera
 2. Vi Läser är absolut att föredra! De där recepten fick mig verkligen att ge upp hoppet om tidningen.

  SvaraRadera
 3. instämmer 'självbiografi coh publikfrieri', men titeln är mkt fin, Books & Dreams.

  förblir trogen Vi Läser - de sporadiska nummer jag får tillgång till : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gratisläser Vi Läser på bibblan. Det är ju så trevligt att dricka latte samtidigt! :)

   Radera
 4. låt mig också tillaga att jag också är INNERLIGT trött på mattrenden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker mattrenden har hållt i sig alldeles för länge ... Alla tittar på matprogram och köper kokböcker, men allt färre lagar mat hemma. Kan vi inte byta trend nu?

   Radera
 5. Haha, vi tyckte faktiskt verkligen lika!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag småskrattade lite åt likheterna när jag läste ditt inlägg!

   Radera
 6. ja, bort med mat - och helst joggingtrenden : )

  /Trött, fet och trettionio

  däremot har jag alltid gillat Camilla Henemark. men jag fattar inte bytet från Stakka Bo till kungen, om det nu stämmer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där med att jogga bort maten när man väl fått i sig den verkar bara sååå överreklamerat. :)

   Camilla Henemark var bäst i Army of Lovers, sedan tycks det på alla sätt ha gått utför. Vilket absolut inte får mig att vilja läsa boken!

   Radera
 7. haha, lade nu märke till en freudiansk felsägning, "låt mig tillaga'...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, den missade jag också, men nu ser jag den! Haha!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.