18 feb. 2014

dålig karma

Dålig karma (pocket)

Sugen på en smågalen bok med vissa sedelärande new age-vibbar, men inte fler än att man kan le åt dem? Läs Dålig karma av David Safier! Det här en bok där det bara är att köpa läget, le stort åt diverse komiska situationer som huvudpersonen hamnar i när hon blir det ena djuret efter det andra. Riktig avkoppling och klart underhållande!

Vad det hela handlar om? Jo, Kim Lange är en tysk mycket framgångsrik tv-personlighet som kanske inte behandlat alla så väl på vägen till berömmelsen och make och dotter har hon också glömt bort att ge den uppmärksamhet de kanske behövt. Istället drömmer hon om sex med en manlig kollega. Ja, inte bara drömmer om förresten ... Låt oss helt enkelt säga som det är: hon har samlat på sig mycket dålig karma under sitt liv. Att livet slutar med att ett tvättställ från en rysk rymdstation träffar just henne gör att livet kanske inte slutar så glamouröst som Kim önskat. När döden väl inträffar blir det inte direkt bättre. Hon finner sig återfödd till en myra och möter en övergödd Buddha-myra som kortfattat redogör för hennes situation. Det tar ett tag innan Kim fattar det här med karma, men vad hon däremot fattar rätt snabbt är att hon saknar sin dotter och att hon till varje pris vill vara nära henne. Jakten på god karma och en bättre återfödelse inleds, och som oväntad vapendragare har hon en viss Casanova som sedan några århundraden befinner sig mitt i återfödelsens kretslopp. Min favoritpassage i boken är när Kim och Casanova återföds  som syskon i samma desperat pipande marsvinskull.

Berättarglädje är måhända ett slitet uttryck, men det är precis det jag tror Safier kände när han skrev Dålig karma. Det är nästan så att man kan höra honom fnissa sig fram genom berättelsen och fundera över vilken situation han skall försätta den alltmer svartsjuka Kim härnäst. Ja, för tiden går ju och det dyker upp en annan kvinna som är ute efter Kims make. Död eller inte, marsvin eller inte, hon skall inte få honom!

2 kommentarer:

 1. Jag gillade den skarpt, har även hans nya.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska komma ihåg författarnamnet och kolla upp hans nya nästa gång jag behöver nåt lättsamt och roligt att läsa.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.