3 feb. 2014

läshelg ftw!

Marguerite Reading av Guy Rose

Vilken skön helg det har varit! Efter att ha haft svårt att hitta den där riktiga läslusten under januari och efter två sociala helger kände jag ett starkt behov av att verkligen läsa, läsa, läsa. Isolerade mig därför medvetet under helgen, plockade fram filten och kaffemuggen och det viktigaste av allt: böckerna! Och som jag har läst! Med tv:n avstängd infinner sig en helt annan ro och jag har njutit av alla timmar tillsammans med böckerna! 

Vad har jag då läst? I fredags började jag med att läsa ut bokkaramellen Mirakelverkstaden av Valérie Tong Cuong. Hade väl ungefär hundra sidor kvar i den. Fortsatte sedan under fredagskvällen och lördagen med thrillern Höglandet av Steinar Bragi (recension kommer 6 feb). Efter Mello och Sherlock på lördagskvällen påbörjade jag Farväl för nybörjare av Anne Tyler som är en lågmäld berättelse om sorg och om att gå vidare. De sista timmarna av helgen läste jag halva Ryssar är såna som gillar björkar av Olga Grjasnowa som hittills överraskat positivt. Det blev alltså varierad läsning och dessutom från fyra olika länder: Frankrike, Island, USA och Tyskland. Inte illa för en bokmal som inte är medlem av snabbläsarklubben!

Läshelg är verkligen det ultimata botemedlet mot sviktande läslust, men också mot vintertrötthet och allmän seghet upptäckte jag. Nu ska jag låta tv:n och dessa spel jag har på mobilen vila lite och fortsätta läsa mer även i vardagen. Hej läslust!

6 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka till läslusten! Jag har läst en bok av Bragi som heter Kvinnor och var konstig.
  http://ylvarosen.blogspot.se/search?q=steinar
  Blir intressant att se vad du tycker om Höglandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir faktiskt lite nyfiken på den där Kvinnor. :)

   Radera
 2. det låter helt underbart! nu släpper jag allt och åker hem och laser : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis den känslan hade jag i torsdags när jag stängde av jobbdatorn. Upprymd!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.