24 aug. 2014

den mörka ängeln

Den mörka ängeln (mp3-bok)

I somras läste och lyssnade jag på två av Mari Jungstedts deckare om kommissarie Knutas på Gotland och eftersom de funkar som avkoppling valde jag att lyssna på ännu en. Jag hoppade lite bakåt i serien och lyssnade på Den mörka ängeln och den var väl rätt ok, men det har nu gått några dagar sedan jag lyssnade klart på den och faktum är att jag inte minns så mycket av den. Antingen är den lite sämre än de två andra jag nyligen läste/lyssnade på, Det fjärde offret och Den sista akten, eller så är det jag som överdoserat Jungstedt.

Det jag minns av handlingen är att ett nytt konferenscenter i Visby ska invigas och medan Gotlands kändisar, inklusive kommissarie Knutas, minglar och dricker drinkar på övervåningen mördas festfixaren på nedervåningen. Det skall visa sig vara ett giftmord och när utredningen rullar igång står det klart att fel person mördats. Drinken med giftet var menat åt en kvinna med ett speciellt förhållande till sina vuxna barn och barnen blir också en del av utredningen. Utöver det finns det en del sidospår som jag liksom tycks ha raderat ur minnet. Konstigt hur snabbt man kan glömma handlingen i en bok! 

Jag skulle inte rekommendera den här boken om man bara skall läsa någon enstaka bok i den här deckarserien. Vill man läsa hela Knutas-serien är den förstås ett måste, men hoppar man lite som jag för det mesta gör i serier kan man hoppa över Den mörka ängeln tycker jag.   

2 kommentarer:

  1. avkoppling, ja, det är ngn oförklarlig lättläsningsfaktor i språket. har nog läst alla - och som du vet är det inte min genre : )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Slutar nog med att jag också läser/lyssnar på alla trots att Jungstedt egentligen inte alls är en favoritförfattare. Konstigt vilket lockelse det lättlästa har mellan varven! :)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.