27 aug. 2014

vill men kan inteKolla i högerspalten. En massa lockande rec.ex som bara väntar på att bli lästa och vad gör jag? Ja, inte läser jag i alla fall. Ljudboksmaratonet fortsätter (med ännu en deckare ...) och däremellan har jag fastnat i Netflix-träsket. Det är som om min hjärna inte orkar ta emot text på fritiden just nu. Tror jag får införa obligatorisk lästimme eller liknande på kvällarna. Ungefär som att andra planerar in träning varje kväll, vilket är smått främmande för mig som just nu nöjer mig med simning en eller två gånger i veckan. Fast, kanske är det med läsning som det är med träning när det var ett tag sedan sist - bäst att gå ut försiktigt. Läshalvtimme får det nog bli. Bättre lite än inget alls, tänker jag, för jag saknar läsningen så mycket!

Hur gör ni andra när det liksom inte riktigt går att läsa? Tips och trix mottages tacksamt!

8 kommentarer:

 1. Jag försöker att begränsa användande av TV, internet och mobil (instagram och Facebook) till förmål för bokläsning men det funkar inte alltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog det enda rätta, men tyvärr är det ju som du säger - det fungerar inte alltid. Men nu ska jag ta tag i läsningen och släppa mobilen! :)

   Radera
 2. Ska följa kommentarerna här för att också få tips och trix till mer lästid! Har kroniskt läs-o-flyt sen flera år tillbaka känns det som. Det varierar väldigt i alla fall. Men det är som du säger, som om hjärnan inte orkar ta in text på fritiden. Då är det väldigt lätt hänt att det bara blir en massa slösurf på ipaden, instagram, Netflix.. Eller så ligger man (jag) bara i sängen och glor ut genom fönstret. Och vips så har den kvällen gått mig förbi också..! :-/

  Obligatorisk läshalvtimme ska jag försöka mig på, eller ljudbokslyssning - för i min värld räknas det också som läsning (bok som bok! :-) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag glor en del i taket. :) Jag räknar också ljudbok som läsning, men jag tycker så mycket om att läsa att jag vill kunna göra det på alla sätt och inte känna att det är för fullt i hjärnan. Hoppas våra läshalvtimmar ger resultat så vi får lite läsflyt igen!

   Radera
 3. Jag har det rätt tuff just nu privat och orkar inte heller ta till mig text i bokform. Har börjat på en drös böcker men kan inte slutföra någon av dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Lite mycket privat och då blir det svårt med text. Vill ändå kämpa på med läsningen, när det väl flyter är det en välkommen flykt från verkligheten.

   Radera
 4. Ibland är inte läslusten på topp och jag tror inte man kan tvinga fram den. Men visst får man lite dåligt samvete när recexen börjar samla sig på hög. Jag känner igen det för jag ligger efter med de jag fick i våras eftersom jag inte alls orkat läsa så mycket i sommar som jag trodde pga värmen och medföljande astmabesvär. Men rätt som det är kommer läslusten tillbaka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nästan ingen idé att försöka tvinga fram läslusten, men man gör ju ändå tappra försök! :) Dåligt samvete för rec.ex får jag också när de blir liggande onödigt länge.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.