8 sep. 2014

det opålitliga hjärtat

Det opålitliga hjärtat (inbunden)

Morgon Larssons bok Det opålitliga hjärtat är en sån bok som blir mest underhållande om läsaren inte vet så mycket om handlingen tror jag, men lite kan jag åtminstone berätta. Huvudpersonen Love, som jobbar med logistik (första litterära personen jag träffar med det yrket - uppfriskande!) har som så många av oss gått och burit på en dröm större delen av livet och plötsligt en dag blir drömmen sann. Men vad händer? Loves hjärta stannar. I femton minuter är Love död och sedan hoppar hjärtat plötsligt igång igen och Love lever. Hans läkare blir överförtjust och ser en forskningsmöjlighet öppna sig. Love får tillsägelse att leva lugnt och att inte ha sex eftersom det kan leda till hans död. Något som läkaren dock inte räknat med är att händelsen har lett till att den tidigare så taffliga Love, nu plötsligt har fått "det", vilket hans bjässe till storebror upplyser honom om, och kvinnorna flockas runt Love. Till slut dejtar Love tre kvinnor och cirkusen, som varit igång sedan första sidan, tar fart på riktigt.

Jag tyckte det här var en underhållande bok, men den är alldeles för lång och babblig. Lite talspråklig i uppbyggnaden, men jag kan ha överseende med det eftersom jag faktiskt läste ett par timmar i sträck när jag väl började läsa boken och det har inte hänt sedan i maj, tror jag. Boken gör inte anspråk på att tolka samtiden eller ge några djupa livsinsikter (ja, det finns ett kursivt spår med tendenser till djup, men ni vet ju vad jag tycker om kursiva spår ... skummade där) utan den är några timmars förströelse och vi får möta en man som inte vill någon något ont, men ändå lyckas trassla till livet en hel del. Jag gillar Love, jag älskar hans bror, jag kan känna igen de tre kvinnorna. Gott så. Vad jag har lite svårare för är det faktum att Love heter Lööv i efternamn. Love Lööv. Kultur-Katja, Dans-Desiree och Lärar-Linda finns också med, och brodern heter Bror. Det är inte min typ av humor, tyvärr.

(Rec.ex från Piratförlaget)

2 kommentarer:

  1. Love Lööv skulle man faktiskt kunna heta men Lärar-Linda och Dans-Desiree låter tramsigt. (Jag har hört om en man som hette Sam Lage...)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sam Lage ... Stackar'n! Love Lööv - jag tänker att det är en ordlek. Engelskan love och Lööv som i den gamla klassikern I löv you. Finner sådant tröttsamt.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.