15 sep. 2014

flyktbeteende

Vet ni, jag tycker mycket är mörkt och tråkigt just nu och det gäller både på det privata planet, där jag fått lite dåliga nyheter, och på samhällsplanet efter SD:s valresultat. Kanske borde jag agera på annat sätt, men just nu vill jag bara fly in i böckernas värld. Hösten är här och själen, i alla fall min, vill få lugn och ro. Jag ska helt enkelt försöka fokusera på det som fungerar bra, sluta slötitta på Netflix hela kvällarna och istället krypa upp i soffhörnet med en bok och känna lugnet. Inte dras ner i deppigt mörker utan lyftas av bra läsning och möten med en massa litterära figurer som har det både bättre och sämre än vad jag har det. Att få vara i litteraturens värld, det är terapi i sin bästa form!  

Den senaste veckan har det kommit trevliga paket innehållandes böcker och det är ju alltid lika uppskattat och just nu väldigt välkommet. 

Granne med döden (inbunden)   

Denna bok kom från Modernista och jag hoppas att den är minst lika bra som debutromanen Onda flickor var. Ser mycket fram emot att läsa Marwoods bok!  

Akrobaten (kartonnage)

Författaren Jenny Forsberg skickade mig ett ex av sin bok Akrobaten. En bok som beskrivs med orden "en roman om sanning och lögn, med familjerelationerna i centrum" borde ju passa mig perfekt.

Glasslottet (inbunden)

Jag och Västmanländskan bestämde oss för att byta böcker så idag låg Glasslottet av Jeanette Walls och väntade på mig i postfacket (fanns choklad också - mums!) och jag skall skicka Simona Ahrnstedts  En enda natt till Skåne så snart jag kommer ihåg det. :)

I helgen var jag på resande fot hade tågbyte i Göteborg. Där på Centralstationen ligger en sån där liten lila butik full av pocketböcker, ni vet. Frestelsernas frestelse! Jag erkänner att jag tröstshoppade. Skulle "unna mig" en pocket, det blev fyra ... Karaktärsfast är inte mitt mellannamn! :) Böckerna nedan fick följa med hem och jag vill läsa alla typ nu, nu, nu!

Två eller tre saker jag glömde berätta för dig (pocket)  Samarbete med fluga och andra noveller (pocket)  Den nya människan (pocket)  Ödemark (pocket)

(Oj, vilken grå samling det blev! Tänkte jag faktiskt inte alls på när jag köpte dem, men jag får väl blanda dem med lite färggrannare böcker i läshögen!)

Med alla dessa böcker, plus några till som redan finns här i lägenheten, borde jag väl kunna få en hel del verklighetsflykt och fina lässtunder! 

Någon som läst någon av böckerna? Vad tyckte ni?9 kommentarer:

 1. Så bra att boken kom fram. Tänkte att choklad alltid kommer till pass och det verkar som om jag hade rätt. Sköt om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Choklad är alltid välkommet! :) Lovar att skicka din bok under veckan.

   Radera
 2. Den nya människan tyckte jag väldigt mycket om. Någon annan av dem har jag inte läst, men visst låter Granne med döden lovande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Granne med döden ska jag börja läsa ikväll. Den bara måste vara bra! :)

   Radera
 3. Jag har inte läst någon av dem men Ödemark har jag stående i bokhyllan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte mycket om Eldnatt av samma författare, så förhoppningsvis är detta en isländsk författare att fortsätta följa.

   Radera
 4. Mäh! Mina kommentarer fastnar inte! Jag har inte läst något av Marwood men har fått för mig att Onda flickor utspelas i Southend som min svärmor kommer ifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer inte ihåg i vilken stad den utspelade sig, men någonstans längs engelska sydkusten var det nog. Kanske var det en påhittad stad. Mitt detaljminne är sådär ... :) (Hoppas trasslet med kommentarerna var något övergående bloggerproblem.)

   Radera
 5. jaa, tur att vi har litteraturterapin! på både individ- och samhällsnivå.

  stor kram!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.