17 nov. 2015

finns inte på kartan

Finns inte på kartan (mp3-bok)

Frida Fors, 23 år, går på journalisthögskolan i Göteborg och det drar ihop sig till praktiktermin. Äntligen skall hon få komma ut i verkligheten och skriva riktiga artiklar för någon stor tidning, Aftonbladet och Expressen hägrar. Så blir det inte. Hon får inte ens den informatörspraktik hon önskade på femte och sista plats. Hon skickas till det lilla samhället Bruseryd, ett par mil från Eksjö i Småland. Allt känns bara så fel som något kan göra.

Men, det här är feelgood och det hemska, hemska börjar efter ett tag ljusna något. Hon får nys om att Bruseryd skall försvinna från kartan eftersom samhället är så litet och har nedåtgående befolkningstrend. Dessutom stör samhällets placering kartföretagets nya grafiska profil. Det är inledningen på en berättelse som är lättsam och fylld av värme och samtidigt handlar det en smula om att våga hitta sig själv och sin egen röst. Finns inte på kartan av Carin Hjulström är ingen bok som kräver någon djupare analys eller långt blogginlägg. Det är bara några timmars trivsamt tidsfördriv i novembermörkret och det är inte fel det heller. 

2 kommentarer:

  1. Den här jag sett lite varstans bland bokbloggarna och författarnamnet lockar mig väldigt mycket. Nu blir jag ju lite nyfiken på Dessutom stör samhällets placering kartföretagets nya grafiska profil.. Det låter som en intressant ingångspunkt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är faktiskt en rätt absurd grej det där med kartans grafiska profil. Lättsam läsning skall inte underskattas som välkommen verklighetsflykt. :)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.