2 juli 2016

kvartalsrapport

Bildresultat för books tumblr
Dags igen för en kvartalsrapport, närmare bestämt den för april - juni 2016. Det har varit tre månader då det har varit mycket annat i livet som tagit tid och energi och det syns på lässtatistiken också. Men, det har varit positiva saker som hänt - ny tjänst och en massa processer runt det, nytt boende med allt vad det innebär, en intensiv men rolig maj jobbmässigt. Ja, och så har jag ju avslutat båda min högskolekurser på distans också. Läsningen har liksom inte riktigt orkats med på kvällar och helger, men så är det ju för oss alla emellanåt. Tack och lov för ljudböcker säger jag bara! :)

Antal böcker totalt: 17 st (varav 5 st är rec.ex)
Förra året var siffran 26 st, men så jobbade jag också bara 70% då och nu jobbar jag heltid sedan i januari.

Länder där böckerna utspelar sig:
Sverige (5 st)
Italien (2 st)
USA (2 st)
Norge (2 st)
Irland (1 st)
Spanien (1 st)
Finland (1 st)
Danmark (1 st)
Kenya/Frankrike (1 st)
Sverige/Belgien/Kongo (1 st)

Som alltid Sverige i topp, men Italien kommer starkt i år vilket känns lite kul. De två sista med olika länder i kombination är Christian Unges böcker om läkaren Martin Roeykens som båda utspelar sig i fler länder utan att något land ta över så därför fick de stå blandade.

Format
Ljudbok 11 st
Inbunden 3 st
Pocket 0 st
E-bok 3 st

Ljudboken dominerar så mycket att den i år nästan är det enda sätt jag läser på. Men, nu när allt i livet börjar landa lite mer känner jag att jag saknar den vanliga läsningen. Jag hoppas att semestern skall ge min läslust en skjuts framåt. I år har jag för första gången en vanlig fyraveckors-semester. Har alltid haft lärares sommarlov eller varit arbetslös tidigare, så jag kommer definitivt att läsa mindre än föregående somrar. Men, hellre fyra veckors semester, en sämre lässtatistik och ett jobb jag trivs med än sommarlov och en önskan om att göra något annat jobbmässigt!

Böcker med kvinnliga författare: 11 st
Böcker med manliga författare: 6 st

Ja. så här såg könsfördelningen ut bland författarna. Vet inte riktigt vad jag skall säga om det. Jag läser det jag vill och har lust med, oavsett författarens kön. Har med den här statistiken under 2016 men kommer nog att plocka bort den inför nästa år.

Enstaka noveller: 0 st

Novelläsning har verkligen inte lockat mig den vår och försommar. Kanske får novellerna en chans igen lagom till hösten. Eller inte. Noveller är ingen favoritgenre.

Avslutningsvis skall förstås kvartalets bästa läsning koras och då ser det ut så här:
Bästa roman: Min fantastiska väninna av Elena Ferrante (ligger bra till för att bli årets bästa bok)
Bästa spänning/deckare: Det hänger en ängel ensam i skogen av Samuel Bjørk

6 kommentarer:

 1. Håller på med del två i Neapelkvartetten nu och jag totalt slukar! Tror alltmer att det är en man som skriver. Vad tror du? Kvinna eller man?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara läst del 1 än, men en man är verkligen inte otänkbart. Jag upplevde del 1 så ingående i beskrivningen av t ex ung kvinnlig vänskap och det kan mycket väl vara så att viss distans, som att vara man, är nyckeln till framgångsrik skildring där. Oavsett - jag kommer definitivt att läsa del 2!

   Radera
 2. Alla har vi våra lässvackor när annat tar tid, men det låter ändå som du har hunnit läsa bra böcker och det är ju det viktigaste :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Bra böcker och fin avkoppling räknas mer än antal.

   Radera
 3. Det är jobbigt när man inte orkar läsa något. Hoppas du kommer igång igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har gott hopp om läsningen, men det är verkligen jobbigt när inte läsningen flyter på som man vill.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.