26 juli 2016

störst av allt

Störst av allt (e-bok)

Just nu går böckerna från bra till bättre till rena fullträffen. Härligt! Fullträffen är förstås boken som alla tycks läsa och älska i sommar - Störst av allt av Malin Persson Giolito. Jag får väl erkänna att jag var försiktigt avvaktande till denna roman som genrebenämns rättegångsthriller. Det låter ju sådär-intressant i mina öron. Men, där hade jag fel. Redan efter en timme av ljudbokslyssnandet är jag helt fast för det här är en spännande historia som är svår att slita sig från.

Först vet vi inte riktigt vad det är Maja har gjort och vad hon är anklagad för. Men, sakta växer en berättelse fram där ett gäng rika ungdomar från Djursholm utgör kärnan och där en viss ung man spelar en väsentlig roll i artonåriga Majas liv. Mer än så säger jag inte om själva handlingen, men att allt har slutat med katastrof är liksom givet. Boken är så värd de timmar det tar att läsa eller lyssna. Det är till och med väl investerade timmar för det här är inte några enkla timmars verklighetsflykt. Det här är en historia om samhället. om skillnader, om ensamhet, om kärlek, om de som borde finnas där men inte gör det och om de som får ta ett större ansvar än vad de borde. Det är helt enkelt en bok du inte vill missa! 

10 kommentarer:

 1. Många som skriver att denna är bra.

  SvaraRadera
 2. Det kommer med största sannolikhet sluta med att jag läser denna. Någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är garanterat precis lika bra nästa år. :)

   Radera
 3. Den var super! Het kandidat till årets bästa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den verkligen! Jag håller nog denna och Min fantastiska väninna högst hittills i år.

   Radera
 4. Jag håller med er alla som tycker att den kan kvala in som årets kanske bästa bok. Fantastiskt välskriven och fortfarande efter att jag läst den och skrivit recensionen dyker det upp funderingar kring handlingen och hur boken är skriven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är verkligen den perfekta bokcirkelboken, för här finns massor att fundera vidare kring. Att den dessutom är grymt bra gör det hela ännu bättre.

   Radera
 5. Jag gillade inläsningen mycket också. Bra gestaltning och lagom inlevelse!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.