16 sep. 2019

damen med bysten

Damen med bysten (inbunden)

Karin Brunk Holmqvist är tillbaka med en ny bok om ensamma damer på Österlen. Den här gången är titeln Damen med bysten och börjar med att väninnorna Lovisa och Elvy från Hammenhög åker med bussen till Simrishamn för att få Lovisas ärvda byst, kallad Helga Müller, värderad av experterna i Antikrundan. Det visar sig att bysten är värd mer än väntat, och i publiken finns sol-och-våraren Edmund som genast blir intresserad.

Mer om handlingen säger jag inte. Den som läst Brunk Holmqvist innan vet ungefär hur det kommer att gå. För det här en mycket typisk bok av henne. Vi har två ensamma kvinnor i 70-årsåldern, lite hämmade och inte helt med i den moderna världen. Noga med att inte sticka ut och låta folk i samhället få någon anledning att prata om dem. Det är en fin och livslång vänskap och de ser efter varandra och den här gången behöver Lovisa Elvys klarsyn lite extra mycket.

Jag har ju läst alla böcker av Brunk Holmqvist så visst finns det något med det förutsägbara som jag tycker om. Jag vet exakt vad jag får och ibland är det väldigt skönt att bara slölyssna på något som underhåller en för stunden.

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset ha en fortsatt trevlig vecka kram Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid kul att kunna tipsa! Hoppas du också får en bra vecka.

   Radera
 2. Svar
  1. Ja, småroligt och charmigt är det alltid i hennes böcker

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.