17 sep. 2019

välj honom

Välj honom (inbunden)

Roméo är brandman och vid en utryckning skadas han svårt och hamnar på sjukhus. På avdelningen jobbar sjuksköterskan Juliette. Medan Roméo kämpar för att läka och komma tillbaka till livet, kämpar Juliette för att bli gravid tillsammans med sin sambo Laurent. Juliette och Roméo börjar kommunicera med varandra och Juliette kan inte låt bli att dras in i hans liv och hjälper även hans lillasyster genom ett svårt beslut.

Roméo blir utskriven från sjukhuset och några år går. Juliette har äntligen blivit gravid, men hennes sambo blir allt mer kontrollerande och obehaglig. Roméo har lyckats komma tillbaka till jobbet som brandman, men har aldrig kunnat glömma Juliette. En tragisk händelse ska föra dem samman igen.

Välj honom av Agnès Ledig är en fin skildring om att hitta sig själv och göra val som bygger på att respektera sig själv. Det 'är förstås också en bok om kärlek och den är inte alltid så enkel och när det gäller Roméos syster är den till och med lite problematisk ur perspektiv som sällan skildras med värme. Det är lättläst och jag försvinner in i berättelsen på det där sättet som just nu är så extra efterlängtat. För mig är det här andra mötet med Agnès Ledig och det kommer absolut bli fler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.