18 dec. 2019

poirots jul

Poirots jul (ljudbok)

En rik äldre herre, Simeon Lee, bjuder in sina tre vuxna söner att fira jul hos honom. Den ena sonen har behållit kontakten med fadern, men de andra har hållit sig bort i många år. All bär på agg mot fadern på något sätt och de tre bröderna är inte heller särskilt förtjusta i varandra. Till huset kommer också Lees barnbarn Pilar från Spanien och en främling från Sydafrika vid namn Stephen. Den ene sonens hustru hade hoppats att de kallats till julfirandet för att den gamle Simeon Lee äntligen ville reparera de förstörda familjebanden, men han visar sig istället var både elak och illvillig. Till slut ska han också hittas mördad i sitt rum.

Hercule Poirot har ett stillsamt julfirande hos en god vän som plötsligt avbryts när de dras in i mordutredningen och på sitt sedvanliga vis och med sitt typiska lugn lyckas Poirot lägga ihop alla ledtrådar och komma fram till en hel del slutsatser som avslöjar en lång rad med familjehemligheter.

Jag tycker det här är en ovanligt bra Agatha Christie. Det är något med hela historien som känns riktigt väl genomarbetat från miljö till deckargåta till språk. Jag får en mycket bra bild av alla inblandade personer och även Poirot själv tycker jag är extra vass. Detta blir min tredje och sista julroman för året och den är faktiskt bäst av de tre. Ibland är gammal äldst så att säga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.