11 dec. 2019

snöfall, mirakel och frusna hjärtan

Snöfall, mirakel och frusna hjärtan (pocket)

Asta lämnade sin hemby på Irland för sexton år sedan, då gravid med sin nu snart vuxna dotter Kitty. Hon har sedan dess levt i London och stortrivs med livet där i sin pyttelilla lägenhet och på jobbet finns den attraktive chefen Conan som hon länge haft ett gott öga till. Conan är nu den som tvingar henne att åka tillbaka till hembyn eftersom en helgonstaty i deras kyrkan börjat gråta och blivit en världskändis. Conan vill nu att Asta ska skriva en artikel om detta och hennes inställning är att allt är fejk och att hon ska ta reda på hur prästen lyckas med bluffen. 

Asta tar sin dotter med sig och återvänder mycket motvilligt hem. Där får vi möta hela hennes excentriska familj, fylld av många öppna och rättframma kvinnor. Men, hon möter också Jake, en man som verkar ha en del hemligheter, men som hon ändå dras till ohjälpligt. Problemet med relationen till Jake är att hon ju bara ska vara kvar på Irland så länge som hon behöver för att skriva artikeln och dessutom är hon ju egentligen intresserad av Conan, vars mejl blir allt flörtigare.

Inledningsvis är jag riktigt förtjust i boken. Relationen mellan Asta och dottern Kitty är på något sätt uppfriskande och även de första mötena med den irländska familjen gillar jag. Relationen med Jake finner jag dock lite märklig. Asta blir på något sätt inte trovärdig i den och jag känner liksom inte den riktiga kärleken, vilket kanske beror på att det är rätt mycket fokus på sex (vilket jag alltid finner urtrist i böcker). Jag tycker också att själva storyn med helgonstatyn får alldeles för lite plats i boken, och hade gärna läst mer om det och mindre om sex med Jake. Ytterligare ett spår som nästan helt tappas bort är en händelse i Astas förflutna, kopplat till Kittys far, som lämnat djupa sår i henne, men som mest hintas och antyds istället för att ges utrymme. Boken är dessutom är alldeles, alldeles för lång. 376 sidor i pocketversion och det med rätt liten textstorlek. Berättelsen hade verkligen tjänat på att kortas och göras tajtare.

Sammanfattningsvis är boken periodvis helt ok, men alldeles för ofta tappar jag intresset och tycker den går lite på tomgång och Asta vinner inte mitt hjärta. Då är hennes dotter och familjemedlemmar mer intressanta.

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.