8 sep. 2012

seminarier att längta till

Bok & Bibliotek

Snart är det ju faktiskt dags för Bokmässan. Det har känts så avlägset, men nu är det bara knappt tre veckor kvar. Entusiasmen växer sig allt starkare! Torsdagen håller jag fri från inplanerade monter- och scenprogram utan tänker att jag stannar till vid det som verkar intressant just då. Fredagen däremot, den börjar bli fullbokad!

Jag har seminariekort på fredagen och efter att nu ha bläddrat i katalogen fram och tillbaka har jag nog bestämt mig för hur dagen kommer att se ut. De seminarium jag ser fram emot allra mest är de två nedanstående. Gillar Jägerfeld för hon kan verkligen skriva med en slags svart, smått ironisk humor. Valentine har jag aldrig läst så hon blir på alla sätt en ny bekantskap. Seminariet om religion, förföljelser, kvinnor, konservatism - ja, det här är ett område jag finner så intressant att det inte gör mig det allra minsta att lunchen ser ut att helt utebli denna fredag. Man kan alltid äta på tåget hem!


Drastiskt och humoristiskt om trasiga ungdomar

fredag 28 sep kl. 12:00 - 12:45
Den brittiska författaren Jenny Valentine fick The Guardians barnbokspris 2007 för debuten Hitta Violet Park, och är nu aktuell med sin tredje ungdomsroman på svenska. Jenny Jägerfeld fick Augustpriset 2010 för sin ungdomsroman Här ligger jag och blöder. I de båda författarnas böcker får de udda ungdomarna ta plats och med skarp iakttagelseförmåga berättas originella historier med varm humor. Hur hanterar man som författare balansgången mellan humor och allvar? Hur skildrar man trasiga familjer utan att bli alltför dyster, och humoristiska karaktärer på ett trovärdigt sätt?
Moderator: Peter Whitebrook, journalist.
Medverkande:
Jenny Valentine, Jenny Jägerfeld, Peter Whitebrook
Plats:
K3
Arrangör:
Atrium Förlag och Gilla Böcker
Typ:
Seminarium
Kod:
Fr1200.9
Språk:
engelska


(OK, lite oroad för engelskan, särskilt om Valentine pratar med någon brittisk dialekt, men bara jag förstår det mesta är jag nöjd!)


Arabisk vår för kristna och kvinnor?

fredag 28 sep kl. 13:00 - 13:45
De kristna kyrkorna har varit en självklar del av Mellanöstern sedan religionens begynnelse. I dag är de kristna en utsatt och minskande minoritet i länder som Irak, Syrien och Egypten. Hur går det att förstå och hur kan världen motverka de förföljelser som pågår? Hur blir framtiden för kvinnor när salafister och andra konservativa grupper får ökad makt? Ett samtal mellan Misha Jaksic, präst och ortodox samordnare Sveriges Kristna Råd, Cecilia Uddén, Sveriges Radios korrespondent i Mellanöstern, Mohammad Fazlhashemi, professor i idéhistoria och Hinda Talal, Fredsaktivist.
Samtalsledare: Anders Mellbourn, chefredaktör, Tidningen Sändaren.
Medverkande:
Cecilia Uddén, Hinda Talal, Misha Jaksic, Mohammad Fazlhashemi, Anders Mellbourn
Plats:
K1
Arrangör:
Studieförbundet Bilda, Se människan/Svenska kyrkan och tidningen Sändaren
Typ:
Seminarium
Kod:
Fr1300.4 

5 kommentarer:

 1. Arabisk vår ska jag också gå på. Då ses vi där!

  SvaraRadera
 2. 2 fackdagar. vilken lyx!
  hoppas på många rapporter om flanellskjortor, Ranelidspaning och annat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns superlyxigt för jag har ju bara varit där en dag tidigare. Någon liten rapport från mässgolvet kan det nog bli. :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.