30 sep. 2012

sista inlägget om bokmässan - jag lovar!

Bok & Bibliotek

Två dagar på mässan var helt perfekt för min del. Ägnade torsdagen åt att gå omkring på mässgolvet, bläddra i böcker, köpa böcker, drack en kaffe eftersom det faktiskt gick att få en sittplats. Så lugnt och stressfritt det är på torsdagen jämfört med lördagen!  Kände mig ändå mycket nöjd framåt 17.00 då jag lämnade mässan för att ta en fika med min brorsdotter som jag träffar alldeles för sällan. 

   
På fredagen hade jag seminariekort så jag hade bokat in ett antal olika seminarier. Felicia Feldts seminarium överraskade mig positivt och efter att ha hört lite om hur hon växte upp med bland annat nitton flyttar på arton år och en stark flockmentalitet vill jag faktiskt läsa Felicia försvann. Höjdpunkten bland seminarierna blev annars Jenny Jägerfelds och Jenny Valentines samtal om att skriva ungdomsböcker. Det var avspänt och underhållande men samtidigt tänkvärt. Gillade särskilt Valentines inställning när det gällde vad man kan skriva om. Medan Jägerfeld aktade sig för att avsluta alltför mörkt och gärna ville ha in det hoppfulla, tyckte Valentine att det inte var lika viktigt och att unga människa kämpar och hanterar livet precis som vi vuxna tvingas göra och därför bör man inte förutsätta att de inte kan läsa om en viss typ av beteenden eller att de inte klarar av en viss typ av slut. Bra inställning tycker jag som kan finna det där med att allt ordnar sig lite irriterande i ungdomsböcker.  

Hade min bloggbohemen-knapp på mig under båda dagarna, men får väl erkänna att jag fega ur när det gällde att presentera mig. Hejade på Bokbabbel (och kände mig klart starstrucked!) och på Nilma, men när det gällde att presentera mig för förlagen drabbades jag av tunghäfta. Hoppas dock att något förlag noterade min knapp för de sneglade i alla fall på den och vissa log lite igenkännande. 

Nöjd och glad känner jag mig efter mässan och nästa år ska jag jobba på att bli lite mer social med alla er andra bloggare (svårt att lämna den halvanonyma tryggheten ibland) och förhoppningsvis även då vara där i två dagar. Tema Rumänien nästa år - okänt land på många sätt för min del. Kanske dags att börja kolla upp rumänska författare redan nu.

6 kommentarer:

 1. Du skulle kommit och hälsat på oss i bloggambassadörernas rum. Hoppas vi ses nästa år istället.

  SvaraRadera
 2. Ja, jag får ta mod till mig nästa år! Det skulle jag faktiskt vara roligt att vara en lite mer aktiv del av bokbloggsvärlden.

  SvaraRadera
 3. Ja, det var kul att träffas och du gjorde verkligen rätt som valde torsdag och fredag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lördagar är nästan för hysteriskt med alla människor som trängs i gångarna. Men, det är säkert roligt att jobba den dagen!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.