27 feb. 2013

bokrean

Bokrean - har ni gjort några fynd?

Jag gick en sväng på sta'n idag och besökte Akademibokhandeln, Bokia, Åhlens och en lokal bokhandel och de här två böckerna var de enda som följde med hem:Baby Jane kostade bara tio kronor - det kallar jag fynd! I övrigt tilltalades jag inte av utbudet på rean. I år tittade jag bara på skönlitterära böcker och hoppade helt över avdelningar för fackböcker och kokböcker. Tidigare år har det hänt att jag köpt böcker även från dessa avdelningar men de blir alltid liggandes olästa och därför känns det onödigt att ens kolla in de böckerna.

Tycker jag då att Bokrean spelat ut sin roll? Nej, det tycker jag nog inte. Att jag inte tilltalades av årets utbud handlar ju om faktorer som att jag redan läst en del av böckerna, föredrar att köpa pocket istället för inbundet, lånar mer på biblioteket etc. För andra människor kan ju rean innehåll precis rätt utbud. Jag tipsade till exempel min mamma om en rad böcker från rean och eftersom jag redan läst de böcker jag tipsade om vet jag att hon har många bra böcker att se fram emot.

Något som däremot slog mig var att jag tyckte det var väldigt få skönlitterära titlar i år jämfört med tidigare år. Är det bara jag som tycker så eller är det faktiskt färre titlar?

Eftersom jag typ har köpstopp (vilket jag mer eller mindre har jämt p.g.a platsbrist ...) har jag inte ens tittat vad internetbokhandlarna har att erbjuda den reafyndssugne men jag gissar mig till att utbudet är större där. E-böcker finns ju med på årets rea och det tycker jag är toppen även om jag nu inte så gärna läser e-böcker själv, men det är bara en fråga om att skärmen är för liten på Iphone.

6 kommentarer:

 1. Godnatt, finaste är en väldigt bra bok. Jag tycker hemskt mycket om Dorothy Koomson. Ska bli kul att läsa vad du tyckte om den sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste en annan bok av Koomson för ett tag sedan och gillade den så det var därför jag köpte Godnatt, finaste. Hoppas jag gillar den lika mycket!

   Radera
 2. Dorothy Koomson är jag nyfiken på, hoppas du gillar den då!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att utbudet på bokrean var ganska magert i år. Jag brukar mest köpa historisk facklitteratur men tyckte inte det var så många bra titlar den här gången. Och av skönlitteraturen fanns mest sånt som jag ändå skulle köpa i pocket i stället. Jag föredrar också pocket när det gäller skönlitteratur.

  Förra året köpte jag mycket mer på rean.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tittade lite på facklitteratur idag, men det fanns inget där heller som lockar. Köpte också fler böcker förra året.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.