2 mars 2013

bokbloggsjerka 1 - 4mars

jerka11

Förkylningen håller på att ge med sig, tränat ett pass Body Balance på förmiddagen, ikväll blir det vin och prat med vänner, imorgon Vasaloppet och femmilen i VM och nu en bokbloggsjerka - bra helg det här!

Vilken genre önskar du att du kunde läsa men som du bara inte kan stå ut med?

Egentligen skulle jag kunna svara "ingen" på den här frågan. Jag finner egentligen ingen anledning att "lära mig" läsa t ex vampyrböcker, skräck, romance eller serier som är typiska genrer jag undviker. Av olika anledningar tycker jag helt enkelt inte om dessa genrer och eftersom läsning för mig är inte en plikt utan ett nöje vill jag läsa sådant jag tycker om. Något jag däremot sällan läser, och jag vet egentligen inte varför, är historiska romaner. Det hänger troligen ihop med att jag alltid tyckte historia var så tråkigt i skolan och då har det liksom smittat av sig på valet av böcker också. Jag vill inte påstå att jag inte står ut med den genren, mer undviker av ren vana, men jag är säker på att det finns massor av riktig läsvärda historiska romaner.

18 kommentarer:

 1. Läser historiska romaner ibland då huvudragen hör till de genrer jag gillar, tex Själlös böckerna är historisk miljö men med en twist. finns fler exempel men kommer inte på dom nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om bokens "ämne" verkar intressant kan jag absolut läsa en historisk roman men det är inget förstahandsval.

   Radera
 2. Jag läser en hel del historiska böcker. Tycker att det är intressant, detta trots att inte heller jag tyckte att historia var roligt i skolan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Historia i litterär tappning borde ju vara roligare än en trist lektion i ämnet, ja. :)

   Radera
 3. Jag kände lite som dig, att jag läser ju böcker för att det ska vara kul (och givande, i viss mån). Även om jag försöker bortse från genrer och se var bok för sig så blir det ju automatiskt att man låter bli vissa typer av böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Automatiskt - passande ord för precis så är det ju.

   Radera
 4. Historia var ett riktigt hemskt ämne i skolan, däremot gillar jag en viss typ av historiska romaner. Inte kärlekstjafs, utan den andra sorten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge jag slipper tappra riddare och fagra jungfrur kan jag nog tänka mig en historisk roman. :)

   Radera
 5. Jag undviker också historiska romaner.

  SvaraRadera
 6. Vilken tur att vi bloggare är olika för de är så kul att läsa om vad alla tycker om olika böcker.
  Jag var en fena på historia, kanske därför jag gillar historiska romaner.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det tur att vi bokbloggare har så olika boksmak!

   Radera
 7. Jag gillar också historiska romaner. Tror till och med att jag är född i fel tid ibland. Försöker mig även på att själv skriva historiskt. Men tur att inte alla tycker lika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skriva är konstigt nog inget jag drömmer om att göra, men kul att så många andra bokbloggare verkar gilla att skriva själva.

   Radera
 8. Jag läser inte heller så många historiska romaner.. Jag föredrar nutid; helst böcker där man verkligen kan känna igen sig och relatera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nutid ligger mig också närmast om hjärtat.

   Radera
 9. Jag tycker inte om deckare och förra veckan sa n kollega att jag borde lära mig att tycka om det för det är sååååå härligt att läsa deckare. Då tänkte jag som du att nej vet du va jag läser för nöjet skull och det finns så mycket annat att läsa att jag då rakt inte behöver lära mig läsa deckare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis just så! Jag har fått höra det där om chick-lit, och visst har jag läst någon bok i den genren, men jag gillar dem inte speciellt mycket så varför tvinga sig?

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.