16 mars 2013

96 romaner för dig som fortfarande har bråttom

96 romaner för dig som fortfarande har bråttom (pocket)

Vårtröttheten har kommit över mig, och dragit ner mitt lästempo. Mitt i gäspandet kom jag på att jag inte valt  månadens bok till utmaningen Böcker om böcker. Fick bli en sedvanlig vända till biblioteket i jakt på något som verkade lockande och samtidigt inte alltför tungt. Som vanligt levererade biblioteket och jag fick med mig den humoristiska boken 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom av Henrik Lange. Självklart är det uppföljaren till 80 romaner för dig som har bråttom av samma författare och konceptet är det samma - böckerna presenteras genom fyra tecknade serierutor och minimalt med text. Snabb och enkel litteraturorientering, helt enkelt!

Roligast är förstås att läsa den korta sammanfattning av böcker jag redan har läst eftersom det då är lättare att upptäcka träffsäkerheten, men en del böcker är ju så kända att innehållet är mycket välkänt även för den som inte läst boken. Jag tycker nog att 80 romaner ... var lite vassare men visst smålog jag lite även när jag läst 96 romaner ... Det är helt enkelt ett tilltalande koncept!

Den här boken läste jag som en del i utmaningen Böcker om böcker som Västmanländskan anordnar. 

3 kommentarer:

  1. ... eller kanske lite på gränsen till fusk ... :)

    SvaraRadera
  2. Den ska jag sätta i händerna på in syster. Hon är frustrerad att hon inte är allmänbildad och kulturell men vill å andra sidan inte läsa och blir mer allmänbildad. Det här skulle kunna räknas som en genväg :-)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.