19 jan. 2015

bokhyllesurfar och drömmer lite

Det här med att bo i en möblerad andrahandslägenhet är väldigt praktiskt och jag trivs rätt bra med det, men jag saknar förstås mina bokhyllor. Ett hem utan böcker är så tomt på något sätt. I brist på bokhylla ligger mina böcker i två travar på nattduksbordet. En för utläst och en för oläst. Funkar ju, men man kan ju inte gå förbi och dra med handen längs bokryggarna. Så, för att stilla min bokhyllelängtan, och i ärlighetens namn även läshörnelängtan, bokhyllesurfade jag lite och kom fram till att alla möjliga stilar egentligen tilltalar mig.

Nu, så här när allt är grått ute och jag bor i en lägenhet med svart fondvägg och svarta möbler (jag hatar svart!) känns det här väldigt lockande:Fast, egentligen tycker jag ju om när det är betydligt mer färg så det här vore inte heller så dumt, särskilt inte om hund ingår:Det här med välutnyttjade utrymmen som gjorda för en läsestund eller två känns alltid extra tilltalande:

  

Tänk om man kunde ha en läshörna och ett bibliotek för varje årstid. Då skulle jag sitta här en murrig söndag i oktober och njuta av att ha böckerna alldeles i min närhet:Mitt mer dekadenta jag skulle trivs utmärkt här, med ett glas tunisiskt mynta-te nära till hands:Visst ser alla platserna inbjudande ut? Jag älskar dem alla och är inte i närheten av att ha någon av dessa platser vare sig i min ordinarie bostad eller i min tillfälliga. Att skaffa mig en riktigt lockande läshörna får vara ett framtidsprojekt!

Hur ser er ideala läsplats ut? Har ni den redan i ert hem?

4 kommentarer:

  1. Alltid trevlig att drömma sig bort en stund :)

    SvaraRadera
  2. Åh, så fina läshörnor! Vi (maken) har sågat upp breda ekbrädor som nu pryder fönster i en lägenhet hos vänner i Köpenhamn. Där kan man sitta och läsa, hur mysigt som helst!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.