5 mars 2015

bokutmaning mars 1 - 4

Jag hittade en utmaning hos TidningsIda som kändes lockande och samtidigt blir ett bra sätt att få lite mer liv på min blogg nu när läsningen inte går så fort framåt. Bokutmaning mars går ut på att man varje dag skriver ett inlägg på ett visst tema, alla kopplade till litteratur. Det är en instagramutmaning från början, men TidningsIda tyckte den skulle funka super i bloggformat också och jag håller helt med.

bokutmaningmars

Eftersom jag är några dagar sen med att haka på utmaningen kommer här de första fyra dagarna i snabbform:


Bokutmaning mars - 1: Som ni redan vet så bor jag för tillfället i andra hand så mina bokhyllor befinner sig på annan ort men så här ser det ut bredvid min säng. Den högsta boktraven är den olästa ... Nagellacket får symbolisera mig som person, för även om mina naglar alltid är korta, älskar jag att ha målade naglar. Färg är viktigt för mig!

   

Bokutmaning mars - 2: Jag har fått flera rec.ex de senaste dagarna (ni ser dem på bilderna) och alla har recensionsdag i mars. Förhoppningsvis hinner jag läsa dem alla denna månad för jag är väldigt sugen på att kasta mig över dem!


Bokutmaning mars - 3: Det finns ju massor med böcker som har otroligt fina omslag och även i min lilla boktrave finns några väldigt vackra. Det var faktiskt till och med svårt att välja, men för att inte fuska och utse flera stycke valde jag till slut pocketversionen av Begärets nio växter av Margot Berwin.

Populärmusik från Vittula (pocket)     

Bokutmaning mars - 4: Film är inte någon stor grej i mitt liv. Jag ser faktiskt väldigt lite film och många gånger undviker jag att se filmen om jag läst boken. För mig blir filmen oftast en besvikelse även om jag vet att man inte skall jämföra bok och film och att det är helt olika saker. Men ... för att välja någon så säger jag Populärmusik från Vittula. Boken är skriven av Mikael Niemi och jag gillade verkligen boken när den kom år 2000, men , för ovanlighetens skull, tycker jag ännu mer om filmen som hade premiär 2004. Ser den gärna när den visas på tv.

2 kommentarer:

  1. Vilken rolig utmaning ☺. Ser framemot att få läsa dina svar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer nog att bli lite klurigt vissa dagar, men kul med en utmaning! :)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.