11 sep. 2016

bokbloggsjerka 9 - 12 september

Bildresultat för tårta

För Annika är det snart födelsedag (hurra, hurra, hurra!) och därför handlar veckans jerka om just födelsedagar:

Har du några ”bokliga” minnen av en födelsedag som ligger dig extra varmt om hjärtat? Hur skulle en perfekt födelsedag kunna se ut om du fick bestämma? Eller har du något annat att berätta som är kopplat till en födelsedag (antingen riktig eller fiktiv)?

Jag är inte så förtjust i födelsedagar, firar i princip inte alls. Ett grattis från någon när och kär och en bit tårta - så är jag nöjd. Kalas har jag aldrig tyckt om, inte ens när jag var liten och därför har jag inte heller i vuxen ålder ställt till med några stora balunser. Present är kul att få, men inte nödvändigt så här långt efter trettio, närmare fyrtio. Jag är verkligt urtråkig när det kommer till födelsedagsfirande, som ni märker. :)

Bokliga minnen från födelsedagar har jag flera, de flesta från uppväxten. När jag växte upp var det i princip bara låna böcker på biblioteket som gällde. Därför var det extra kul när man fyllde år och fick någon bok som man verkligen längtat efter att få ha i sin egen hylla. Jag minns en bok som jag fick i present och som jag läste om hur många gånger som helst, måste ha varit i mellanstadieåldern. Minns inte titeln, men i boken åker de skridskor på en å eller bäck vid en herrgård el dyl och jag älskade den delen av boken. På högstadiet  fick vi läsa utdrag ur någon av Emile Zolas böcker och jag älskade det. Önskade mig Germinal - Den stora gruvstrejken i present och fick den. Det var glädje!

8 kommentarer:

 1. jag gillar alla sorters små fester :)

  SvaraRadera
 2. När jag växte upp var vi bara fem i hela släkten så det var aldrig några stora balunser direkt. Nu är vi några fler, men jag älskar fortfarande kalas :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi var också en liten släkt, men jag har ändå aldrig gillat uppvaktning och kalas. Vet att det är lite udda. :)

   Radera
 3. Känner igen det där med att inte vara så förtjust i födelsedagar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att inte vara helt ensam om den känslan. :)

   Radera
 4. Stora kalas tar mer energi än vad det ger! Födelsedagar är rätt påfrestande när jag börjar tänka efter, helst skulle man fira den med en riktigt bra bok och någonting gott att äta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra bok och gott att äta är alltid det bästa. :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.