20 sep. 2016

pepp och prepp

Bildresultat för preparing

Hemma och kurerar mig och då passar det ju bra att för ovanlighetens skull haka på Kulturkollos veckoutmaning. Veckans tema är förstås givet - Bokmässan!

Berätta hur du peppar och preppar inför Bokmässan 2016? 

Jag tillhör dem som aldrig är på mässan alla dagar utan bara någon enstaka och i år blir det lördag och söndag. De flesta gånger har det bara blivit lördagen. För mig är mässan mest ett tillfälle att få bokbada rejält, hamna på oväntade monterprogram, råka se en kändisförfattare i vimlet och bara insupa hela atmosfären. Numera är det också ett tillfälle att träffa andra bokbloggare och det uppskattar jag alldeles särskilt mycket!

Min pepp och prepp består av att jag bokat in ett par finfina event med bokbloggare (mingel och middag på lördag) och att jag kolla igenom seminarieprogrammet till söndagen och ringat in några intressanta. I övrigt låter jag som vanligt mässans alla scener och montrar överraska mig. Efter en katastrofal missräkning av köns längd för något år sedan har jag givetvis förköpt inträdesbiljetterna!

Bokmässeklänningen är ett underbart fenomen, men inte något för mig. Istället tittar jag desperat in i garderoben, plockar fram jeansen och konstaterar sedan att den toppen är för varm, den är för opraktisk, den är för kort, den är för lång, den är för tajt, den är för vid. Och kofta - vem orkar? Men, tänk om det drar kallt någonstans? Ja, garderobspsykos är att vänta innan avresa. :) Nagellacket är dock givet! Har för första gången på flera år köpt ett rött nagellack som jag är helt kär i, så röda naglar blir det!

Skor är ett gissel typ jämt, men extra mycket på mässan. Vilka jag än väljer så blir ju resultatet detsamma - onda fötter! Men, räkna med att det blir gympadojor för min del. Skoskavsplåster, huvudvärkstabletter och vatten. Ja, med det i väskan (eller kanske blir det tygpåsen!) och ett glatt humör i sinnet är jag redo för mässan.

10 kommentarer:

 1. Mingel på lördag? Är det feelgoodbubblet du menar då? Middagen gissar jag att jag inte är inbjuden till :( Nåja, det finns att göra så det räcker :)

  Kläderna tycker jag nog är det minsta problemet, det ska bara vara bekvämt och svalt :) Skorna... ja, det hjälper inte att jag tar mina mest bekväma, det kommer att göra ont ändå ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis - feelgoodbubblet menar jag. Ses vi där? Middagen är arrangerad via Facebook. Eftersom jag inte har FB blev jag tillfrågad av en snäll bokbloggare som har min mejladress. Kanske har någon avbokat så det finns platser kvar?

   Radera
  2. Feelgoodbubblet har jag anmält mig till, så där syns vi :) Såg att bokbloggarmiddagen är på fredagen, då ska jag ut och äta med mor, bror, syster, svägerska och kanske någon till, i alla fall som det ser ut nu.

   Radera
  3. Nä, men middagen är på lördagen. I alla fall är det infon jag fått. Nu blev jag förvirrad!

   Radera
  4. Nej, bli inte det, det var jag som tänkte fel ;)

   Radera
 2. Ditt nagellack var jättefint! Och det var hemskt kul att träffas! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag är barnsligt förtjust i detta röda lack! :) Kul att träffa dig också! Hoppas vi ses på nästa års mässa.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.