10 juli 2017

finsk sommar

Det var inte meningen att jag skulle ha någon läsutmaning i sommar med flytt och sånt att stå i, så istället är det böckerna här hemma som skall läsas och inga nyinköp får göras. Men, bland böckerna i boktraven så visade sig finnas om inte en utmaning så i alla fall ett tema - finsk sommar kallar jag det!


Alla de här böckerna har finländska författare och är inköpta på Bokmässan, på bokrean och troligen något "köp 4 betala för 3"-erbjudande på pocket i okänd bokhandel. Sommarön av Eva Frantz läste jag under Kristi Himmelsfärdshelgen och med tanke på det strålande solsken som var då räknar jag in den i sommarens läsning. Ljuset bakom ögonen av Tommi Kinnunen blev läst igår.

Karin Erlandssons Missdåd ser jag fram emot att läsa eftersom jag tyckte så mycket om Minkriket av henne. Rikka Pulkkinen blir en ny författarbekantskap och vi får väl se om Gränsen är en bok för mig. Onda boken blir min andra bok av Kaj Korkea-aho och även där finns vissa förväntningar eftersom jag tyckte att Se till mig som liten är var en så stark debut. Till sist en riktigt hyllvärmare som legat där några år och aldrig blivit prioriterad. Kanske är det sommaren 2017 som jag äntligen skall ta tag i läsningen av Vådan av att vara Skrake av Kjell Westö. Jag har tidigare lyssnat Hägring 38 som var Radioföljetong för några somrar sedan och fastnade för den berättelsen. Hoppas gilla även denna bok av Westö. 

Hur är det med er sommarläsning? Några oväntade utmaningar eller teman som smugit sig in? 

12 kommentarer:

 1. Jag försöker beta av lite recensionsex, men det går långsamt när barnet ska "rastas", utflykter ska göras, korrektur ska göras och man ska åka till familjen lite hipp som happ också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte alltid läsningen kan få högsta prioritet, men lite utflykter är ju inte fel det heller! :)

   Radera
 2. Härligt med Finland! Kanske ses vi på mässan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul när man bara snubblar över ett tema i sin boktrave. :) Tveksam till mässan i år av många skäl, både av privata skäl som nytt jobb och ingen möjlighet att vara där på tors - fre (så trött på lördagsträngseln!), men även av det skäl som gör så många andra tveksamma.

   Radera
  2. Jag kommer att hänga där som vanligt, söndagen brukar ju vara mycket lugn och alla seminarier är gratis. Jag har resonerat med mig själv och väljer aktivt att gå på mässan. Jag vill vara där och inte lämna golvet tomt. Sedan besöker jag säkert den alternativa mässan på Världskulturmuseet också. Hör av dig om du kommer :-)

   Radera
  3. Jag brukar ju bestämma mig sent. :) Hör absolut av mig om jag kommer.

   Radera
 3. Jag har läst väldigt lite finska författare, men läste precis ut Kolibri av Kati Hiekkapelto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte heller så väl bevandrad bland finska författare men det verkar finns en hel del bra.

   Radera
 4. En god idé att ge sig på Vådan av att vara Skrake i sommar! Jag hittade Hägring 38 av en händelse och blev förtjust - fortsatte med Vådan av... och sedan också Där vi en gång gått. Och han är bara så himla bra på att skriva, Kjell Westö! Och så får man lära sig lite finländsk och helsingforsk historia samtidigt.
  Hoppas du kommer att gilla den!
  Hälsningar, Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har lite svårt att komma in i den, så jag tror jag ska spara den tills flytten är gjord. Har läst Hägring 38 - riktigt bra bok!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.