15 dec. 2018

snöstjärnor

Snöstjärnor

Jag har läst Marianne Cedervalls serie om Anki Karlsson i Mullvads på Gotland och tycker den är lagom småmysig och jag gillar karaktärerna. Hennes serie om Mirjam och Hervor har jag däremot inte läst och när jag lyssnade på Snöstjärnor, som är del sex i serien, märkte jag att det nog hade varit bra om jag hade lärt känna dem från tidigare böcker i serien. Boken är kort och det lämnar inte så mycket plats för presentation av karaktärerna, men som ett par timmars förströelse funkade den ändå helt ok. Jag tror dock att det hade varit bättre att läsa den eftersom jag inte riktigt uppskattade någon av uppläsarna (Susanne Alfvengren och Gun Olofsson), men sådant är ju mest en smaksak.

I boken bestämmer sig Mirjam och Hervor för att lämna Lappland och istället fira jul på Gotland. Där har de ett gammalt kapell som de gjort om till bostad. Planen är att i lugn och ro julpynta, julbaka och allt sådant som hör adventstiden till. Så skall det dock inte bli. Först dyker Mirjams bror upp, högst oinbjuden, och med sig har han sin nya thailändska fru. Därmed är friden bruten och dessutom lägger sig den nya frun alldeles för mycket i julförberedelserna vilket irriterar de båda damerna. Till på köpet blir en omtyckt granne överfallen och rånad i sitt hem och Mirjam och Hervor börjar allt mer känna att det var ett misstag att åka till Gotland.

Detta var den tredje boken med jultema som jag läst detta år och jag tänker att fyra är ett gångbart antal i adventstid så en till blir det. Vilken det blir får vi se!

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.