30 juli 2013

en föraning om höst


I klädbutikerna trängs rean ihop på allt färre ställningar, i bokhandeln börjar skolrelaterade produkter titta fram, i brevlådan ligger recensionsexemplar, jobbångesten kommer smygande. Hösten är i antågande. För mig som jobbar i skolans värld är hösten på något sätt en nystart, mycket mer än nyår faktiskt. Nytt schema både på jobbet och på gymmet. Nya rutiner att fylla dagar och kvällar med. Körsången som drar igång igen. Hösten har sin egen charm helt enkelt och det finns en del att se fram emot och en del att leva med. Som det brukar. 

Jag längtar lite efter den friska höstluften. Efter stickade tröjor. Efter att mörkret kommer smygande. Efter helregniga söndagar som gjorda för maratonläsning i soffan eller sängen. Ser med nyfikenhet fram emot bokhösten för den verkar så fylld av lovande litteratur. Bokmässan - kanske, kanske inte. Som vanligt kommer jag att bestämma mig sent, men förhoppningsvis blir det en dag eller två på mässan. 

Hur är det med er - skall ni på Bokmässan? Har ni någon särskild bok ni ser extra mycket fram emot i höstens utgivning?

6 kommentarer:

 1. vid första anblicken fick jag andnöd, men ju längre jag läste, desto mer insåg jag hur mkt jag gillar hösten. mer än sommaren, faktiskt, av alla de skäl du nämner: väder, rutiner eller nystart o.s.v.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken på att börja jobba ger mig lätt andnöd, men i övrigt är hösten faktiskt en riktigt trivsam del av året och lagom tills man tröttnat kommer adventsljusstakarna och lyser upp. Inte dumt alls! :)

   Radera
 2. Jag längtar efter Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbos bok som de har skrivit ihop. Och en rad andra böcker, en stor kopp te och massor av tända ljus. Hösten bring it on.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lindbäck/Bjärbo borde bli en klart läsvärd ungdomsbok!

   Radera
 3. Jag gillar september mest av alla månader. Då känns det som att (skol) året är nytt och man har krafter kvar. Helgerna kan fortfarande andas sommar och så avslutas månaden med mässa! Jag hoppas kunna gå alla fyra dagarna och har massor av seminarier som jag har ringat in men eftersom jag ska deltidsarbeta och deltidsplugga i höst så får jag se hur livet faktiskt ser ut när det närmar sig mässan. Helgen är given iaf. Jag längtar just nu efter alla de rec ex jag beställt. Nu är jag som piggast och skulle faktiskt kunna hinna läsa ett gäng :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, krafterna brukar verkligen sina framåt senhösten ... September är dock en riktigt fin månad på alla sätt!

   Det kan lätt bli lite mycket det där med både jobb och studier. Hoppas det är roliga studier du skall ägna dig åt. Pliktstudier kan ju vara lite halvtrist.

   Mässa och rec.ex - alltid kul!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.