14 juli 2013

en lockande bokhöstNu har jag gått igenom Höstens böcker ett par tre gånger och det är ju så många böcker jag vill läsa! Alldeles för många! Känns som att det är en stark bokhöst och det känns riktigt inspirerande att bläddra i katalogen. De stora förlagen som t ex Norstedts, Forum, Albert Bonniers och Wahlström & Widstrand  har som vanligt en hel del böcker i sin utgivning som lockar mig, men det finns också många av de små förlagen som ger ut böcker som gör mig nyfiken. Litet förlag, Gilla böcker, Hoi och 2244  ger ut intressanta titlar som jag hoppas hinna läsa under hösten. Ordfront lockar med tre böcker som jag ser riktigt mycket fram emot.

I höstens utgivning finns gamla favoritförfattare jag ser fram emot att läsa igen som Anne Tyler, Marjaneh Bakhtiari och Chimamanda Ngozi Adichie, men också många nya bekantskaper och bland dem finns säkert framtida favoriter. Jag gör ingen lista här på bloggen över alla böcker jag vill läsa, men jag kan väl säga att det är mellan 30 - 40 stycken. En diger önskelista! :)

6 kommentarer:

 1. Och det känns som om majoriteten av böckerna kommer i aug-sep. Omöjligt att hinna läsa alla då. Kunde de inte ha spridit ut sin utgivning lite mer hösten består ju av fler månader än de två. För min del var det de mindre förlagen som ger ut de böcker jag är mest sugen på i höst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, väldigt mycket i augusti och september, precis när man börjat jobba igen och inte har så mycket lästid. Jag har dock en del förväntade guldkorn att se fram emot längre fram under hösten också.

   Radera
 2. Själv ser jag särskilt mycket fram emot nytt från Marjaneh Bakhtiari, men jag brukar vara sist på bollen, så det dröjer säkert ett tag innan jag läser den nya..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är verkligen en av höstens höjdpunkter. Hoppas den lever upp till förväntningarna.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.