4 juli 2013

och bergen svarade

Och bergen svarade (inbunden)

Ni vet Khaled Hosseini - han med Flyga drake? Han som alla älskar. Jag skall nu bekänna en sak.

Jag läste aldrig Flyga drake. Jag började men gav upp. Såg filmen och den tyckte jag mycket om och blev berörd, illa berörd av vissa scener. Så kom Tusen strålande solar. Skam den som ger sig tänkte jag och läste och älskade. Boken gick rakt in i hjärtat på mig (och senare även på min mamma som fortfarande har den som en slags referenspunkt över läsvärda böcker). Jag såg därför verkligen fram emot hans nya bok Och bergen svarade, men ... Nu är vi där igen. Jag klarar inte av att läsa den här boken. Jag har kämpat och försökt att älska den. Det är ju ett intressant geografiskt område och jag vill gärna veta mer om kulturen och landet, men varken berättelsens upplägg eller personerna griper tag i mig. "Hjärtslitande familjesaga" lät ju så lockande! Tre gånger har jag nu gjort seriösa försök att komma in i denna bok som är så fylld av personer och livsöden och historia, men nu ger jag upp. Jag brukar ge en bok 50 sidor, men den här har jag gett 147 sidor och ändå känner jag bara motstånd inför läsningen. Sommaren är inte tiden för tvångsläsning så jag väljer nu en annan bok i högen och inser att Hosseini inte kommer att ta plats bland min favoritförfattare. Tyvärr.

(Rec.ex Wahlström & Widstrand)

10 kommentarer:

 1. jag har också bara läst Tusen strålande solar. Nu har jag den här hemma som lån, men jag hoppas att jag kommer tycka bättre om den än vad du gjorde :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det verkar som att de flesta är mer positivt inställda till den än vad jag är. :) Blir intressant att läsa vad du tyckte om den.

   Radera
 2. Lite orolig blir jag nu... Har inte läst Flyga drake, men gillade filmen. Älskade Tusen strålande solar. Ser vissa likheter med dig, även om jag nu faktiskt inte ens försökt läsa Flyga drake. Jag tror ändå jag måste prova Och bergen svarade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut värd att ge en chans. Det är väl bara så enkelt att hans sätt att skriva inte riktigt tilltalar mig.

   Radera
 3. Ingen tid är tid för tvångsläsning. Jag har också tänkt läsa den i sommar, men inte bara du är negativ så nu börjar jag bli tveksam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också noterat lite halvsvala recensioner. Du har rätt i att ingen tid är tid för tvångsläsning. Läsning är för avkoppling och nöje.

   Radera
 4. Jag var rätt skeptisk också, men klarade att läsa ut den. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte att detta blir samma storsäljare som de två övriga. Mottagandet är inte lika himlastormande positivt.

   Radera
 5. Jag älskade också "Tusen strålande solar" och tyckte att "Flyga drake" var helt okej. Ska bli spännande att läsa denna och se vad jag tycker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har ju fått lite blandad kritik ...

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.