30 okt. 2014

mannen som glömde sin fru

Mannen som glömde sin fru (pocket)

Mannen som glömde sin fru av John O'Farrell handlar om en man som gör precis det - glömmer sin fru. Faktum är att han glömmer allting som rör hans personliga liv. Han minns inte vem han, vad han heter, om han har familj, vilka hans vänner är, vilket yrke han har. Allt har bara försvunnit. Han hamnar på sjukhus och lyckas, med hjälp av en överdrivet hjälpsam rumskamrat, få kontakt med en vän, Gary. Gary fyller i vissa luckor och upplyser mannen om att han heter Vaughan och att han hatar den fru som han nu skall skilja sig från. När Vaughan får se denna kvinna, som han fullständigt glömt bort, blir han omedelbart betagen av henne och tycker att det här med skilsmässa verkar onödigt.

Berättelsen som sedan utspelar sig är underhållande på ett smart sätt men som vanligt med den här genren tappar jag intresset när det är ungefär en tredjedel kvar. Vet inte varför jag ändå framhärdar i att köpa på mig såna här böcker. Måste var något oemotståndligt med dem när de står på hyllan i bokhandeln. Men, med det sagt så är det här i alla fall en bok som jag läste ut (brukar bara ge upp dem) och jag tyckte rätt bra om huvudpersonen Vaughan, men fann de andra figurer i boken rätt bleka och det drar alltid ner en läsupplevelse, enligt mitt tycke.

Det här var min andra bok i Tre på tre-utmaningen. Nu är det bara en bok kvar av de tre hyllvärmare jag anmälde till utmaningen, Allt går sönder av Chinua Achebe. Jag tror jag kommer att klar utmaningen för jag har ju en hel månad till på mig och en bok borde jag hinna utan problem, fast man vet ju aldrig ... :)

4 kommentarer:

 1. Du har en fantastisk läsupplevelse framför dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter lovande! Ser fram emot att läsa den!

   Radera
 2. Trist ändå när böcker inte håller hela vägen ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ju det, men jag tror att det är mer en fråga om att jag inte riktigt kan uppskatta den här typen av böcker än att boken är dåligt skriven.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.