13 okt. 2014

radioföljetongen är ingen hägring

Hägring 38 (pocket)   

I somras lånade jag hem Hägring 38 av Kjell Westö, men jag hann aldrig läsa den innan lånetiden gick ut. Av en slump upptäckte jag att boken nu går som radioföljetong. Toppen! Nu kan jag lyssna istället för att läsa och det passar mig utmärkt. 

Uppläsare är Stina Ekblad och även om jag finner det en smula fånigt att en bok skriven av en finlandssvensk också så ofta skall läsas upp av en finlandssvenska (vi låter ju inte alltid skåningar läsa skånska författare, liksom) så måste jag erkänna att Ekblad har en behaglig uppläsarröst och det uppskattar jag alltid. 

Har tidigare lyssnat på Madame Bovary som radioföljetong. Gillade, men har sedan glömt bort att det utmärkta radioprogrammet finns. Nu blir det ändring på det! 

4 kommentarer:

 1. Jag har länge varit skeptisk till Westö men nu har jag läst om den här boken på flera ställen och bestämde mig för att nu är det dags att prova. Så jag lånade den som e-bok och börjar läsa nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag njuter av Ekblads uppläsning och finner boken både intressant och emellanåt lite smårolig på ett härligt torrt sätt. Gillar hittills!

   Radera
 2. tack för påminnelsen! nu ska jag också tillgodogöra (!) mig Hägring 38.
  torr humor = gärna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en ljuvlig uppläsning och en bok som fångar mitt intresse. Advokat Thune med sin ständigt fundersamma läggning får mig att småle lite mitt i allt allvar.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.