19 okt. 2014

några söndagstankarDet regnar och regnar och regnar. Jag tänder värmeljus och kurar under filten. Har läst mer idag än vad jag normalt gör på en hel vecka. En härlig känsla på något vis. Västmanländskan konstaterar att det annars går lite segt på läs- och bloggfronten och jag hummar instämmande. Men, det är tryggt att veta att läsningen alltid kommer att ha en plats i mitt liv, även om det nu blir lite mindre läst i år vad det blev förra året. Ingen anledning till stress och oro. Jag försöker ta det som det kommer.

Funderar lite över det här med att jobba heltid också. Det är verkligen inget för mig. Jag trivdes bra med att jobba 80% och ha lite mer tid till det jag kallar livet, vilan och läsningen. En deltidsmänniska, det är vad jag är. Skönt att komma till insikt.

Nu skall jag krypa ner under filten igen. Titta lite på Netflix, ett avsnitt Vera får det nog bli. Kanske läsa lite mer och avrunda kvällen och helgen med ett avsnitt eller två ur Radioföljetongen Hägring 38. Den har verkligen fångat mig. Tror allt beror på den utmärkta uppläsningen som ger en speciell känsla. Det blir ett bra avslut på vilken dag som helst, men särskilt på denna lite ruggiga och avslappnade söndag.

4 kommentarer:

 1. Visst vill man läsa mycket och ibland tävlar man lite med sig själv men det är egentligen dumt för läsningen ska ju vara en njutning inte ett stressmoment. Problemet är väl att det finns så himla många böcker man skulle vilja hinna med... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles för många böcker, alldeles för lite tid är verkligen bokmalens ständiga bekymmer! :) Men, precis som du säger så är det ju ingen tävling.

   Radera
 2. Härligt att ha tid med livet och läsning! Något att sträva efter för oss alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har insett att för mig är det nog viktigare än vad jag trodde att jobba deltid. En lyx att kunna göra det, men så anpassar jag ju också utgifterna efter den lite mindre inkomsten.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.