12 okt. 2015

kvartalsrapportNu har det ju gått ett kvartal igen och jag har inte hunnit med att sammanfatta det. Mycket har hänt det här kvartalet med flytt till ny stad, nytt jobb, pendling, hemmafix och försöka hitta nya rutiner. Därför kändes det som att jag inte har orkat läsa nästa något alls, men det visade sig vara helt fel. Jag har faktiskt läst precis lika många böcker som årets två första kvartal - 26 stycken. Snacka om jämn lästakt! I bloggbohemens värld är 2015 året då det i snitt läses 8,66 böcker i månaden, varken mer eller mindre. Nog för att jag hört talas om vanemänniskor, men detta är nästan löjligt. :)

Romaner: 13 st
Deckare/spänning: 5 st
Ungdom/YA: 2 st
Sagor: 2 st
Noveller: 2 st (plus två novellixer som jag inte räknar i detta sammanhang)
Populärvetenskap: 1 st
Dokumentärt: 1 st

Detta kvartal fick jag dela upp i ovanligt många kategorier och det är mycket tack vare att sommarens bokbingo breddade läsningen lite. Under Populärvetenskap döljer sig Svenska hem av Per Svensson och under Dokumentärt en bok jag vill tips alla om - De förklädda flickorna i Kabul av Jenny Nordberg. I kategorin Sagor har jag placerat Ryska folksagor och kanske lite mer tveksamt även muminboken Farlig midsommar. Vad är Mumintrollen egentligen? Barnböcker, vuxenböcker, läroböcker i psykologi? De är svårplacerade de där mumintrollen!

Bokgeografin då? Ja, det är som väntat och precis som vanligt Sverige som dominerar, men några fler länder har jag ju faktiskt lyckats ta en litterär resa till: Ryssland, Israel, Afghanistan, Kanada, USA, Island, Frankrike, England, Schweiz, Tyskland och Botswana. Dessutom så har jag ju varit i Mumindalen och på en paradisö tillsammans med Herr Kadar.

Vad har då varit extra läsvärt under kvartalet?

Bästa roman: Hausfrau av Jill Alexander Essbaum (årets bästa bok - hittills iaf!)
Bästa deckare/spänning: Av skuggor märkt av Marianne Cedervall
Bästa i övriga kategorier: De förklädda flickorna i Kabul av Jenny Nordberg

Ett kvartal kvar detta år. Jag satsar på minst 26 böcker även det avslutande kvartalet! :)

4 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat! Lite skumt att det är så jämnt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ljudböckerna som räddar statistiken, för lässvackor har jag definitivt haft under året. Ljudböcker funkar däremot alltid av någon anledning.

   Radera
 2. Ibland tror man att man inte läser alls, men sedan visar det sig att det har man ju visst gjort :) Kul att det blev samma antal :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det på något sätt är så självklart för oss bokmalar att läsa att vi tror att "läsa mindre än normalt" är detsamma som att vi inte läst (eller ljudbokslyssnat) alls. Några sidor här och var är ju också läsning och blir till slut en hel massa böcker. :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.