1 okt. 2015

astrid gör entré


Bild från sr.se

Snart förlorar vi Selma, men istället gör Astrid entré! Inte illa det heller för vad vore Sverige utan Astrid och alla hennes berättelser som vi, och övriga världen, älskar så mycket!

Ska jag var helt ärlig, litteraturstudier till trots, så har jag aldrig riktigt fallit för Selma Lagerlöfs författarskap. Ge mig då hellre Barnen i Bullerbyn, Rasmus på luffen, Nils Karlsson Pyssling, Madicken och Lotta på Bråkmakargatan. Och ge mig allra, allra helst Emil i Lönneberga! Men snälla skona mig från Karlsson på taket och Tjorven ...

Så, Selma du har tjänat oss väl och dina kavaljerer på Ekeby kommer att leva länge än, men nu tar Astrid och vår barndoms litterära minnen plats i våra plånböcker och det är väl på något sätt alldeles precis som det ska i landet där berättelserna om Pippi Långstrump och Bröderna Lejonhjärta kommer med modersmjölken.

2 kommentarer:

 1. Jag har inte sett någon av de nya sedlarna ännu. Det blir kul att se dem i verkligheten sedan. :)
  Själv är jag missnöjd över att inte en endaste vetenskapsman har fått plats på de nya sedlarna. Men, men.. När man nu enbart har kulturpersonligheter så tycker jag att Astrid Lindgren är ett mycket, mycket bra val. Även jag föredrar Lindgren framför Lagerlöf (trots att jag älskar både Kejsarn av Portugallien och Jerusalem!).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte heller sett någon ny sedel i verkligheten, men tänker att de nog kommer att kännas som leksakspengar ett tag. :) Jag håller med om att någon vetenskapsman borde ha fått vara med på sedlarna.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.