16 mars 2016

just nu - en litterär lägesrapport

Enligt O försöker bringa lite ordning i sin läsning med en Just nu-lista och jag kan väl behöva göra detsamma. Så, det här är läsningens nuläge hos Bloggbohemen!

Vid sängen: Ett exemplar av tidningen Res som jag fick gratis på ett tåg. Jag läser och bläddrar men är nog inte målgruppen.

På soffbordet: Kurslitteratur i kommunikation och normkritik, men där ligger också en klart mer lockande målarbok för vuxna.

I handväskan: I väntan på Bojangles av Olivier Bourdeau. Charmig bok!

I öronen: Pastor Viveka och tanterna av Annette Haaland, men jag är inte riktigt vän med den boken, så jag lyssnar på andra böcker också. Näst på tur står nog Avd. för grubblerier av Jenny Offill.

På läsplattan: I mitt fall är det "på Iphonen" som gäller och för tillfället har jag faktiskt ingen e-bok på gång.

Läser jag lite då och då: Det är väl den där kurslitteraturen då ...

På is: Innan jag ens har påbörjat läsningen är Tiden second hand av Svetlana Aleksijevitj lagd på is. Men, i sommar skall jag ha den som mitt läsprojekt, 25 sidor per dag är planen.

Bokklubbsböcker: Jag är inte med i någon bokklubb/läsecirkel.

Längtar jag efter att få läsa: Jag längtar efter den där läsupplevelsen som griper tag och får mig att glömma verkligheten för en stund. Det var ett tag sedan nu, även om jag läser många böcker som är bra, eller helt ok.

3 andra böcker i min TBR-hög: Där finns ju en del och olika böcker lockar vid olika tillfällen. Just nu (passande uttryckt!) lockar, förutom diverse olika rec.ex, följande böcker: Så länge du är min syster Peo Bengtsson, I död och lust av Elizabeth Haynes och Domaren av Ian McEwan. Om det blir någon av dem som blir vald som nästa bok återstår att se.

9 kommentarer:

 1. Alltså, det var ju sjukt dumt att läsa det här inlägget. Nu är min TBR-hög ännu större. Kan tänka mig ett projekt med Svetlana Aleksijevitj i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid riskabelt med andra bokbloggares inlägg. :)

   Radera
 2. Kul att läsa din lista. Fick en Aleksijevitj i julklapp, men det finns alltid något bok som lockar mer ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt nog lockar sällan nobelpristagarens verk ... :)

   Radera
 3. Svar
  1. Svetlana kommer till Göteborg, har köpt biljett (hon bor inte här längre - men vi har ätit på samma restaurang, fast inte samtidigt :)

   Radera
  2. Alltid slalomläsning! :)

   Jag är märkligt ointresserad av att möta författare eller höra dem prata om sina böcker. Det är böckerna, inte författarna, som intresserar mig. Därför åker jag aldrig på författarevent och ser mycket sällan program som Babel.

   Radera
 4. Har du läst Väggen? Läsupplevelse!

  Instämmer totalt ang författare vs verket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hört en del bra om Väggen. Inte läst - än!
   Skönt med nån mer som inte helt anammat författarkulten. :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.