26 jan. 2013

bokbloggsjerka 25 - 28 januari

jerka11

Den här helgen är det något av en samvetsfråga i bokbloggsjerkan:

Är du 100% ärlig i dina recensioner/omdömen?

Ja, jag skriver alltid vad jag tycker om boken och det spelar inte roll om jag köpt boken, fått den som recensionsexemplar eller lånat den på biblioteket. Däremot är jag ju inte så tydlig i mina omdömen att jag alltid skriver om boken är bra eller dålig för oftast finns det ju både bra och dåliga saker i en och samma bok. Ibland påverkas mitt omdöme om en bok av saker som händer i mitt liv och en bok som till exempel får ett rätt svalt omdöme i blogginlägget kanske stannar kvar oväntat länge i minnet och där framstår som rätt bra. Så, ja jag är alltid ärlig, men som med allt annat i livet finns det gråskalor. 

20 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, och det är ju inte första gången. :)

   Radera
 2. Ibland får jag gå tillbaka och ändra ett betyg när boken väl "satt" sig...det kan bli både högre o lägre betyg efter att man hat fått smälta den litegrann.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig ändrat ett betyg i efterhand, men jag kan förvånas över hur svalt eller positivt inställd jag varit till vissa böcker när jag tittar tillbaka.

   Radera
 3. Det är ju väldigt sällan något är svart eller vitt i livet, det mesta rör sig nog i gråskalorna.

  SvaraRadera
 4. Tycker det finns ett problem i det här. Det är ju mycket roligare att skriva om en bok som är bra än en som är dålig. Det är ju lätt att den som inte lever upp till ens krav blir liggande oresencerad om man nu ens läst ut den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer väldigt ofta att jag inte läser ut böcker. Tycker inte jag har tid att läsa böcker jag inte tycker om.

   Radera
 5. Att man blir påverkad av än det ena, än det andra blir vi alla men det betyder ju inte att man inte är ärlig utan mänsklig :-D.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men visst! Mänsklig, inte oärlig. Bra svar. :)

   Radera
 6. Precis :)
  Och ibland var det bara inte rätt just då att läsa den boken, tar man upp samma en lång tid senare så kan man tycka den är superbra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där händer lite då och då och ofta fortsätter jag då att läsa boken för att ha läst den även om den inte känns helt rätt just då.

   Radera
 7. Det där med gråskalor håller jag verkligen med om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som att många svarade något i stil med gråskalor.

   Radera
 8. Jag gillar när böcker som till en början inte gör något större intryck dyker upp i tankarna långt senare. Upplever nästan att de har en tendens att stanna kvar längre än böcker som omedelbart faller mig i smaken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller jag helt med om och det är något av läsningens tjusning.

   Radera
 9. Jag håller med dig om att böcker oftast innehåller både bra och dåliga delar. Jag brukar försöka lyfta fram båda. När jag var yngre så var jag mycket mer antingen eller när jag skrev om en bok. Jag tänker mig för mer nu, när jag lite mer har insett att även t.ex. författaren kan läsa ens inlägg..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig tänkt på att författarna kan läsa en blogg, men det kan de ju så klart göra. :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.