19 jan. 2013

bokbloggsjerkan 18 - 21 januari

jerka11

Annika förgyller som vanligt helgen med en bokbloggsjerka och så här lyder veckans fråga:

Om du ser en bok av en författare som du aldrig har hört talas om tidigare, vad är det som gör att du bestämmer dig för att läsa den?

Jag tycker att jag rätt ofta läser böcker av för mig nya författarbekantskaper och jag tror att i första hand är det titeln som fångar mitt intresse. Bokomslaget spelar absolut roll om jag ska köpa boken, men är inte lika nogräknad med böcker jag lånar på biblioteket. Viktigast av allt är nog ändå baksidestexten. Det är ju den som till slut avgör om jag lockas till läsning eller inte. Första meningen på baksidestexten är nog den allra viktigaste för om det som står i den inte tilltalar mig ställer jag genast tillbaka boken i hyllan. Vad jag lockas att läsa är lite olika beroende på stämningsläge så jag listar inga ord jag med bestämdhet ratar.

Det kan ju också vara så att jag fått tips om boken från något håll, inte minst från alla bokbloggar, men även där spelar ovanstående förstås in.

4 kommentarer:

 1. Om det är en helt okänd bok och författare så går jag ofta på land eller miljö. Det lockar mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om jag är på "vidga vyerna" humör kan jag också styras av land. Har en förkärlek för den muslimska världen, men läser ändå mest svenskt. Av bekvämlighet misstänker jag.

   Radera
 2. Jag vet inte om jag är en humörshoppare, det kan ramla ner helt olika genres i min korg, vid samma tillfälle. Men de där triggerorden, som jag inte vet helt säkert vilka det är, de spelar stor roll :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är sällan jag enbart shoppar en genre, men jag tror att de där triggerorden (vilka de nu är ...) favoriseras lite olika mycket beroende på humör.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.