12 jan. 2013

shuno

Var supertrött efter en intensiv vecka så igår kväll blev det "bara" en liten novell läst. Noveller är verkligen perfekt när man är trött och särskilt bra gillar jag Novellix-formatet. Köpte några novellixer på Bokmässan, men av någon anledning har de blivit liggande.

Shuno (häftad)

Jag hade ingen aning om att Dogge Doggelito skrev böcker och noveller, men efter att ha läst Shuno så kan jag tänka mig att den skulle gå rätt bra hem hos killar på högstadiet och det finns en hel del att prata om och kanske till och analysera i denna lättillgängliga novell.

Några grabbar bestämmer sig för att snatta på Obs!. För vissa är det första gången men ledaren i gänget har snattat massor av gånger och sporrar de andra. Ingen tror att de skall åka fast och när de trots allt blir påkomna, springer de för allt vad de är värda och känner sig återigen säkra. Tills vakterna dyker upp och tar dem med tillbaka till varuhuset.

 Under novellen förstår vi också att dessa förortspojkar inte har det så bra hemma. Någon är rädd att få stryk hemma, någon bor i en knarkarkvart, någon har en alkoholiserad mamma. Polisen känner väl till deras område, men pojkarna själva har inte tidigare förstått hur dåligt rykte deras hemadresser har.

6 kommentarer:

 1. Välkommen med i novellvågen i bpkbloggarhavet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men gud, det tänkte jag ju inte alls på! Men jag hakar på lite så där på sidan om! :)

   Radera
 2. Noveller tänker jag kan fungera väldigt bra som introduktion till läsande och just Novellixerna har ju en bredd av ämnen som kan funka för olika typer av läsare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att noveller är en bra introduktion till läsande eftersom de inte är så långa och kan handla om allt möjligt.

   Radera
 3. Ooj, hans namn hade nog skrämt bort mig innan jag hann läsa hehe!

  SV: Precis! Precis vad jag tänkte :D

  SvaraRadera
 4. Visste inte heller att hans skriver böcker! Min första tanke är dock att jag inte vet om jag gillar eller ogillar framsidan. ;)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.