28 juli 2019

dolt i vatten

Dolt i vatten (inbunden)

Erin, en dokumentärfilmare, och Mark, en investeringsrådgivare, planerar sitt bröllop och pengar är inget bekymmer - tills Mark plötsligt blir uppsagd och det rådande ekonomiska klimatet gör det svårare än väntat för honom att få jobb. Erin har en ny dokumentärfilm på gång där hon intervjuar tre olika personer som sitter i fängelse och också ska få följa dem en tid efter frigivningen. Det här kan bli hennes genombrott. När Mark inte längre drar in de stora pengarna blir bröllopet en allt mindre påkostad historia för varje planeringstillfälle som går. Den planerade bröllopsresa, modell lyxigare, till Bora Bora får också kortas ner en vecka.

När paret anländer till Bora Bora är det nygifta och lyckliga och det lever dagarna i ett slags lyckorus. Men, så under en dykning långt ute till havs gör de en upptäckt. En upptäckt som ska komma att förändra allt. När de väl bestämt sig för att inget säga utan behålla fyndet sätter det igång en kedja händelser som får allt mer allvarliga konsekvenser.

Det här är en bok som börjar lite långsamt för att vara en thriller. Visst finns det något krypande där, men jag känner ändå att Mark och Erins förhållande presenteras lite väl ingående i början och jag undrar också vad Erins dokumentär har med hela att göra. Men, allt ska få sin förklaring och Catherine Steadman väver verkligen ihop allt till slut i sin debutroman Dolt i vatten. Några riktigt stora överraskningar i vändningarna är det kanske inte, men väl genomfört och inte något framstressat slut. Kanske är den femtio sidor för lång, men sammantaget är det riktigt bra verklighetsflykt och perfekt semesterläsning.

(Rec.ex från Modernista)

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.