16 juli 2019

hej bookbeat!

Bildresultat för bookbeat

Jag har gått lite i valet och kvalet om jag ska byta från Storytel till Bookbeat och bestämde mig för att ta en provperiod och efter provperioden säger jag nu: Hej BookBeat, hej då Storytel!

Det är svårt att exakt säga vad som fick mig att börja överväga ett byte, för jag har tänkt på det rätt länge, men en bidragande faktor är att jag faktiskt aldrig testat någon annan ljudboksapp utan alltid bara haft Storytel och vi vet ju att ombyte förnöjer. En mer konkret sak handlar om att jag tycker det är för mycket t ex tidningsreportage och romance bland nyheter på Storytel och jag är bara intresserad av skönlitterära böcker. Det sedan i våras allt mer tungt vägande skälet till att ett byte kändes angeläget är det faktum att inga nya böcker från Bonnierförlagen kommer ut på Storytel till följd av en konflikt de har.

Så, jag testade BookBeat och kände mig genast som hemma! Jag gillar appens utseende och uppbyggnad. Det är lätt att hitta och på något sätt känns allt "cleant" vilket jag uppskattar. Nedladdningen går snabbare på BookBeat vilket är ett plus (jag förstår att det hänger samman med vilket wi-fi man har men hos mig går det supersegt på Storytel). Det finns fler uppspelningshastigheter att välja på hos BookBeat vilket också det är ett plus (1.2 - 1.4 är lagom för mig). Utbudet kan jag inte riktigt uttala mig om än, förutom att Bonnierböckerna finns då, men jag tror nog att det ska finnas tillräckligt för mig att lyssna på.

En sista, om än inte avgörande faktor, är att BookBeat är något billigare. Storytel Unlimited ligger på 169 kr i månaden och BookBeat 149 kr. Det är ju alltid lockande med lite billigare. :)

6 kommentarer:

 1. Jag har Storytel, aldrig provat någon annan. Tycker att den blivit jobbig sedan de ändrade så att man inte kommer direkt till spelaren, utan till tips. Jag lyssnar mycket i bilen och kan inte hålla på och klicka en massa när jag kör. Kände inte till det där med Bonniers och hade nog faktiskt inte hört talas om BookBeat. Kanske borde ta en funderare jag med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På BookBeat är det bara att trycka "Lyssna" direkt på förstasidan. Smidigt! Dessutom ligger alla böcker man har i "bokhyllan" också lättåtkomligt på förstasidan vilket jag gillar. Jag var så övertygad om att Storytel var bäst, men nu när jag testat BookBeat inser jag att andra appar nog kommit ikapp Storytel och kanske t o m förbi.

   Radera
 2. Kul att du gillade! Jag kan nog hålla med om appen, även om jag inte är någon storanvändare, men det är inte så rörigt som i Storytel. Utbudet är nog i stort sett samma, förutom då att BookBeat har Bonniers böcker då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen en positiv överraskning! Perfekt att det finns gratis provperioder ibland så man vågar testa nytt. Storytel får kanske se upp med konkurrenterna.

   Radera
 3. Jag har haft Storytel länge men har provperiod på Nextory nu och har också testat Book Beat, jag ska välja när jag testat alla tre. Det är många böcker från Bonniers som jag saknar hos Storytel så det lutar mot Book Beat. Bra med konkurrens men det är synd att inte alla kan erbjuda titlar från alla förlag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konkurrens är verkligen bra och olika människor faller förstås för olika appar. Beror säkert på vilka funktioner man lägger störst vikt vid och vilket utbud som tilltalar en mest. Det är ju också lätt att byta tillbaka eller till någon annan app om man skulle ångra sig. :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.