3 juli 2019

kvartalsrapport

Bildresultat för listening to a book

Första halvåret av 2019 har passerat och det är dags för en kvartalsrapport igen. Jag tycker att det har varit ett kvartal med en hel del bra läsning och det är ju alltid kul.

Totalt under april - juni har jag läst och lyssnat på 20 st böcker och det är jag nöjd med (särskilt med tanke på hur många tv-serier jag också slukat under dessa månader!). Förra året läste jag exakt samma antal under samma period så det måste ju ses som ett tecken på en för mig normal läsmängd helt enkelt. Av de lästa böckerna var 5 st rec.ex. Tack förlagen!

Vilka genrer har jag då läst?
Roman: 13 st
Deckare/spänning: 6 st
Unga vuxna: 1 st

Tittat man på format ser det ut så här:
Ljudbok: 13 st
Inbundet: 5 st
Pocket: 2 st

Storytel-appen går varm hos mig! Men, nu är jag lite i valet och kvalet. Ska jag kanske byta till BookBeat? Vi får se var jag landar! (Tar tacksamt emot dina erfarenheter av BookBeat i en kommentar.)

Länder där böckerna utspelar sig:
Sverige: 9 st
USA: 2 st
Norge: 1 st
Island: 1 st
Storbritannien: 1 st
Frankrike: 1 st
Italien: 1 st
Tanzania: 1 st
Indien/Sverige: 1 st
Tyskland/Frankrike: 1 st

Man kan väl säga att förutom en avstickare till Tanzania så ser det väl ut rätt mycket som det brukar när det kommer till bokgeografin.

Och så till slut, och detta har faktiskt varit lite svårvalt den här gången:
Kvartalets bästa romaner: Arv och miljö av Vigdis Hjorth och Band: en äktenskapsroman av Domenico Starnone
Kvartalets bästa deckare/spänning: Just innan jag dog av S K Tremayne

6 kommentarer:

 1. Vi har bytt till BookBeat från Storytel. Egentligen så har jag ingen koll, jag lyssnar väldigt sällan, men sambon tycker att tjänsterna är likvärdiga. Det enda jag tycker är sämre med BookBeat är att det inte går att synka mellan e- och ljudbok, det funkar ju hos Storytel. Däremot så tycker vi nog båda två att BookBeats app är lite bättre, rent generellt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som att det kan vara en idé att ta en provperiod på BookBeat. Jag läser ju inte e-bok så för mig är det huvudsaken att ljudboksfunktionen är bra. Tack för hjälpen!

   Radera
 2. 20 böcker var ju bra ändå. Jag har nog en pinsamt dålig siffra när det kommer dit men så är det ju ibland. Nu är läslusten igång på riktigt i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt ok siffra. Brukar landa runt 75 - 80 böcker per år så då är ju 20 i kvartalet rimligt. :)

   Radera
 3. Och gällande ljudbokstjänsterna så står jag lite i samma val och kval. Jag har också Storytel nu men efter en provperiod hos BookBeat är jag lite mer sugen på dem! Vi får se hur det blir!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste nog ta en sån där provperiod och testa appen. Känns som bästa sättet att få reda på vilken man gillar bäst.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.